o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

Invazia blogurilor

Ne napadesc blogurile! Cum spuneam, exista un val al blogurilor, un fel de moda raspandita printre internauti. Exista acest obicei omenesc ca, atunci cand apare ceva oarecum mai nou, toata lumea sa se aprinda din cap pana in picioare, dupa lucrul respectiv , doar pentru ca este nou. E si asta un fel de  boala a atenienilor . Cei care il citesc pe Saul din Tars stiu ce reprezinta acea boala a atenienilor. Atractia catre ceea ce pare a fi la moda la un moment dat, catre nou,  fie el bun , fie rau, este o maladie care nu ocoleste pe niciunul dintre noi.In lumea computerelor, unde aparitia unei noi tehnologii imbunatateste semnificativ performanta unui procesor, si ca urmare este produsa o noua generatie de computere, acest fenomen al noutatii atractive, este remarcat atunci cand omul deja doreste sa-si schimbe ordinatorul, numai pentru ca a vazut ca a aparut altul nou, si nu  pentru ca performatele celui vechi nu-l mai ajuta la rularea indeletnicirilor  uzuale.In politica aceasta atractie spre nou si libertatea ei de manifestare am observat-o atunci cand, dupa ani de ideologie comunista,  fiecare si-a facut un partid. Nu le-am numarat pe toate  dar atunci cand trebuia sa votam, in primii ani, trebuia un mic volum ca sa fie trecute toate! In media, in
Romania,  ceva similar blogurilor a parut in anii 90, atunci cand am fost invadati de o multime de ziare, cu orientari care mai de care. Sa fi fost explozia libertatii sau  o alta explicatie, nu stiu. Ce este cert, dupa o vreme, din ratiuni diverse, finaciare, politice,  calitative, etc, numarul lor a mai scazut.
Dar iata ca aparura si blogurile! Inflatie de bloguri care va sa zica!Unii speculeaza ca poate asta insemana sfarsitul presei traditionale. Altii vad doar o moda care va trece. Unii fac bani din asta. Altii , un hobby. Spectrul este larg intre cele doua  pozitii.Unii scriem ca sa fim cititi , altii ca  un fel de meditatie.Unii ca sa cream , alti ca sa comunicam, alti pentru dialog. Uneori ne scriem singuri o scrisoare, ca Mr. Bean, daca personajul va este cunoscut. Si suntem surprinsi  cand o primim si o  deschidem , vazand cine este expeditorul. Ce tine un blog ‘in viata’? Poate calitatea lui, poate numarul vizitatorilor, poate pasiunea celui care-l creaza, poate intamplarea, poate toate la un loc. Si printre toate astea am putea vedea si un pic de providenta. Este rolul bisericii sa sfinteasca  si aceste spatii .

Comments on: "Invazia blogurilor" (1)

  1. Draga Aurel, mare dreptate ai. Blogosfera este o sferă care va continua sa fie in expansiune multa vreme. In sfirsit „democratia” ateninenilor „a biruit” ;).

    Este un fenomen care nu poate fi negat, dar partea buna este ca in felul acesta vezi care este interesul lumii in care traim. In topul blogurilor romanesti sunt si bloguri care analizeaza injuraturi sau care promoveaza literatura de proasta calitate, dar, in acelasi top, gasesti si bloguri care promoveaza spiritualitatea.

    Cred ca blogul poate fi un bun cirlig celor care s-au facut pescari de oameni. Sa ne ajute Dumnezeu!

    Cu scrisorile lui Mister Bean, este una dintre cele mai triste scene din toata comediosfera… intotdeauna ma uit la scena aceea cu lacrimi, la fel ca la comediile lui Charlie Chaplin. Ideea de a-ti scrie singur este o buna idee de blog :). Augustin a facut-o inaintea noastra cu mare succes – Soliloquia – si, alaturi de Confessiones este una dintre cele mai citite lucrari ale sale. Ce frumos ar fi sa putem vorbi cu alter-ego-ul nostru intr-un fel de Eu si Tu launtric, in stilul lui Martin Buber, ce-ar fi un dialog intre omul duhovnicesc si omul firesc. S-ar putea scrie un roman, nu?

    Ce tine un blog in viata? Probail consecventa, perseverenta, harnicia. Cu Biserica drept pastor, ca tata cu ai tai copii, ca voce publica in blogosfera, nu poti sa iti permiti sa iti pierzi consecventa. In toate aceste domenii si in altele trebuie sa consecventa.

    Sa ne ajute Dumnezeu sa fim adevarati slujitori ai cuvinteului si in aceasta nou Agora care isi deschide portile.

    Nu va trebui sa facem altceva decit sa ne suim pe butoi ca in piata din Potcoava si sa spunem ce credem, Evanghelia. Cine nu vrea sa ne asculte, nu ne viziteaza, dar mesajul poate merge mai departe.

    Succes!

    Apreciază

Lasă un comentariu