o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

O povestea mai noua pentru noi, deja mai veche pentru altii. Numerotarea…

Nu numerele sunt problema atunci cand vine vorba de respectabilitatea unei munci. Matematica este superba. Problema este depersonalizarea. Anonimizarea.Fluidizarea noastra ca fiinte umane.

Cealalta problema, a ‘clasamentului’ valorii, iarasi nu trebuie neglijata. Pe de o parte trebuie evitat snobismul pe de alta parte proletarismul. Este o diferenta intre cel care lucreaza cu mainile si cel care lucreaza cu capul. Problema noastra este ca la facem pe cele doua sa se excluda reciproc. De aia nici nu intelegem de ce Isus -Invatatorul, nu a fost Isus -Academicianul si a continuat simplu, Isus Tamplarul.
Atata vreme cat cele doua nu se exclud reciproc, cred ca suntem chemati sa facem totul spre Gloria Lui. Nici un domeniu nu este exclus. In felul acesta valoarea muncii noastre capata alta semnificatie decat aceea a unor simple numere intr-un ordinator oarecare.

Comments on: "Clasificarea meseriilor la romani" (1)

  1. […] Cişmigiul e în concediu. Important e că am tocat banii bugetului pe cişmele care nu funcţionează şi acum putem plânge liniştiţi: nu mai sunt bani! (pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu meseriile de altă-dată:  cişmigiu, cişmegiu = cel care se ocupa de cişmele!). A propos, căutând meseria mea actuală, blogger, am primit răspunsul: “Cautare in COR: 0 elemente gasite. Cautati variante ale expresiei.“. Care o fi varianta? Jurnalist profesionist?! Oricum, detalii despre clasificarea meseriilor aflaţi aici. […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: