o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

Cine este Iuda?

Nu. Nu este o biografie a celui  care si-a vandut sufletul pentru cativa arginti. Nu este o noua asa zisa Evanghelie. Este doar o intrebare retorica, cu raspuns ambiguu. Doamne,  oare nu cumva sunt eu? se intrebau ucenicii altadata…

Iuda este totdeauna cel din interior. Cel de aproape. Cel care te saruta. El  a fost cu tine la impartasanie, iar dupa aceea s-a dus la autoritati sa dea cu subsemnatul.

Iuda este totdeauna cel pragmatic. Cel care nu sufera risipa mirului iubirii. Cel care  evalueaza orice cost si i se pare prea mare, pentru ca are totdeauna mai pregnant un simt mercantil. El a fost cu tine  totdeauna, ca sa te judece pentru risipa ta marinimoasa.

Iuda este totdeauna cel caritabil. Cel care se gandeste cat de mult bine s-ar putea face saracilor. Cel care si-ar da si toata averea pentru hrana saracilor, dar fara dragostea jertfitoare a Domnului bogatilor si saracilor acestui pamant.

Iuda este totdeauna cel care regreta pacatele facute. Cel care incearca sa si le rascumpere cu argintii castigati murdar. Cel care si-ar marturisi faradelege facuta si-n transmisie directa televizata, dar nu personal in fata  victimei sale.

Iuda este ….El este. Aceasta este constatarea cea mai traumatizanta . El inca este, are existenta si este unul  ca si noi, printre noi. 

Doamne, ce viata! Sa fii chemat sa fii propavaduitorul salvarii si sa devii fiul pierzarii!

Comments on: "Cine este Iuda?" (1)

  1. Cine este Iuda?

    Nu. Nu este o biografie a celui care si-a vandut sufletul pentru cativa arginti. Nu este o noua asa zisa Evanghelie. Este doar o intrebare retorica, cu raspuns ambiguu. Doamne, oare nu cumva sunt eu? se intrebau ucenicii altadata…

    Iuda este totdea…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: