o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

Aflat intr-o vizita in America Latina, Papa Benedict XVI, fostul cardinal Joseph Ratzinger,  si-a exprimat doua din preocuparile sale majore legate de aceasta vizita. Una din ele este legata de problema avorturilor, iar alta este  privitoare la evanghelici.

In privinta evanghelicilor,  Papa a declarat ca, exodul catolicilor catre bisericile evanghelice protestante reprezinata una din „preocuparile noastre cele mai mari”. El a subliniat  totusi ca astfel de convertiri arata ca in inima oamenilor din regiune  este o „sete pentru Dumnezeu”. Bisericile evanghelice, pe care Vaticanul  le considera „secte” au atras in ultimii ani milioane de catolici. Ca sa raspunda unei astfel de tendinte, Papa a sugerat ca biserica catolica ar trebui sa fie ” mai dinamica”.

Mai dinamica oare inseamna mai aproape de Evanghelie si mai departe de multele traditii si superstitii care impanzesc catolicismul din America Latina?

Comments on: "Papa si evanghelicii protestanti" (1)

  1. Papa si evanghelicii protestanti

    Aflat intr-o vizita in America Latina, Papa Benedict XVI, fostul cardinal Joseph Ratzinger, si-a exprimat doua din preocuparile sale majore legate de aceasta vizita. Una din ele este legata de problema avorturilor, iar alta este privitoare la evanghe…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: