o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

Absolut intamplator am dat de urmatorul link.

http://limbacailor.wordpress.com/2007/04/24/atac-la-ratiune-creationismul-a-ajuns-in-romania/

Nu ma surprinde faptul ca sunt oameni care au pareri diferite, iar opiniile lor pot fi contrare altora.

Ma izbeste insa vehementa (si lipsa argumentelor) cu care este exprimata opozitia.

Fara nici un argument , creationismul este numit „atac la ratiune”,  „manipulare”,  „prostie”,  „magie neagra”,  „intoxicare religioasa”, „ignoranta”, „retrogradare”…

Si eu care credeam ca cei care cred in evolutie sunt mai evoluati…. 🙂

Macar noi de am fi mai creativi … 🙂

Comments on: "Cum vad unii creationismul" (3)

 1. Este o tendinţă generală acum prin lume de a fi complet răzvrătit împotriva oricărei orânduieli ale lumii de odinioară. Cred că e o modalitate nouă de a afişa masculinitate feroce. Că doar nici Neanderthalii din vechime nu foloseau argumente, chiar şi prin semne sau ce mod primitiv de a se exprima folosea ca să-şi expună punctul de vedere [zic neanderthali că tot veni vorba de evoluţionism] ci le era mai uşor să dea cu ciomagul şi să tragă după ei de păr ţinută nevasta, de coada stufoasă ţinută prada şi… mai ştiu eu. Din punctul meu de vedere, genul ăsta de personaje sunt cele mai amuzante. Pseudonihilişti. 🙂

  Apreciază

 2. Imi zici te rog pentru tine ce inseamna argument? Cum definest tu un argumanet plauzibil? Oare Cretionismul ce fel de argumente logice si acceptate de stiinta are? Aveti voi orice argument in afar de „cred”?

  Apreciază

 3. De dragul raspunsului: argument = un rationament adus in sprijinul sau impotriva unei afirmatii. Ceea ce am observat in postarea despre care vorbeam a fost doar un sir de epitete… De ce nu impotriva pornografiei sau a prostituitiei, sau a nedreptatii sociale, a coruptiei….? Chiar sunt creationistii asa de periculosi 🙂 ?

  Argumnetul „cred” nu a intrat in discutie. Dar, cand este folosit, ar trebui folosit onest. Creationismul are la baza presupozitii (credinte), dar le recunoaste franc. Evolutionismul are tot o credinta la baza (presupozitie)( teorie), care inca nu a fost dovedita.

  Se pare ca problema nu o reprezinta una sau alta din teorii, atata vreme cat exista credinciosi in ambele spectre, ci mai degraba atitudinea fata de Creator, de Dumnezeu.

  Pentru cei interesati sa afle mai multe despre creationism sau evolutionism, exista diferite spatii pentru asta si un simplu search pe internet poate aduce o multime de date.

  Ceea ce ne desparte, se pare, nu este creatinismul sau evolutionismul, ci atitudinea fata de Dumnezeu si fata de Isus Cristos.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: