o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

Cum se fac afaceri in Romania

„Mica 3:1  Am zis: „Ascultaţi, căpetenii ale lui Iacov şi mai mari ai casei lui Israel! Nu este datoria voastră să cunoaşteţi dreptatea?
2  Şi totuşi voi urâţi binele şi iubiţi răul, le jupuiţi pielea şi carnea de pe oase!”

 cand faci o afacere ai de ales …

duci porcul, vitelul, banii, cafeaua, tuica…borcanul de miere…

sau esti cinstit…

Prima parte http://www.dailymotion.com/related/5359046/video/x36uwl_o-poveste-din-tara-mea_auto

A doua parte http://www.dailymotion.com/video/x36v2e_o-poveste-din-tara-mea-ii

„Mica 2:1  Vai de cei ce cugetă nelegiuirea şi făuresc rele în aşternutul lor; când se crapă de ziuă o înfăptuiesc, dacă le stă în putere.
2  Dacă poftesc ogoare, pun mâna pe ele, dacă doresc case, le răpesc; asupresc pe om şi casa lui, pe om şi moştenirea lui.”

Multumesc lui Marius pentru linkuri

Comments on: "Cum se fac afaceri in Romania" (5)

 1. dar ce se intampla pentru consultatiile din spitalele noastre? ce trebuie sa facem? si aici e o problema de a fi cinstit ?

  Apreciază

 2. grea intrebare, mai ales cand te …doare…
  dar cred ca si acolo s-ar putea incerca cinstea.Nu toti medicii sunt chiar asa…
  Si, oricum, nu vorbim de cazuri de viata si de moarte , vorbeam de afaceri, despre situatii cand oamenii sunt motivati mai mult de interese finaciare, nu de sanatate, etc.Intrebarea este una buna pentu un curs de etica… absoluta, situationalista, etc.

  Apreciază

 3. Ce zice patapievici de curand….”Traim intr-o tara in care daca tragi mata de coada e mai probabil datorita cinstei, decat din cauza prostiei; in care daca pierzi un proces e mai probabil sa nu fi avut bani, decat sa fi fost vinovat; in care daca nu poti rezolva o problema e mai probabil ca n-ai stiut pe cine sa mituiesti, decat ca n-ai fost in regula cu hartiile; in care daca nu-ti merg afacerile e mai probabil sa nu fi stiut

  cui trebuie sa dai spaga, decat sa fi fost incapabil; o tara in care daca o afacere merge e mai degraba pentru ca cineva de sus a gasit o cale de a stoarce ceva bani din ea, decat pentru ca legile pietei functioneaza; o tara in care nici un om simplu nu castiga, daca un grangure nu profita; in care nimic bun nu se face pentru public, daca nu se realizeaza si un profit necinstit pentru sforarii din culise.”

  Apreciază

 4. fiind la management am invatat ca sistemul este corupt, deci aproape putem spune ca suntem corupti pentru ca traim in acest sistem. Nu numai ca nu te poti dezvolta, dar nici nu te poti misca daca nu se imparte ceva si pe supt masa. O amenda este iertata , un pacient este mai bine ingrijit, o hartie este mai repede semnata etc etc doar prin „mita romaneasca”.

  Apreciază

 5. asta-i marea problema.Sistemul.Unii se lupta cu el. Altii se conformeaza. Altii cauta sisteme mai bune in alte parti…Nu se aplica aceeasi solutie pentru fiecare. Trebuie discernamant sa evaluam ce este mita sau o anumita practica sociala specifica unei societati (de exemplu bacsisul la restaurante, florile la ocazii, etc

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: