o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

Acest mesaj nu l-am primit personal, ci in cadrul unui grup ‘electronic’. Il redau , doar cu minima editare.

„A ajuns si la mine scrisoarea pe care a scris-o fratele Daniel Mitrofan si pe care ati postat-o pe net. (Personal nu cred ca trebuia pusa. Daniel Mitrofan nu este o autoritate in domeniu nici din punct de vedere eclesial si nici social.) Trebuie sa va marturisesc faptul ca fiind foarte aglomerat stau destul de putin pe net. Aceasta ma face sa citesc mesajele primite …(editare -este mentionat numele unui grup de discutii) mai mult „pe diagonala” si ma opresc doar acolo unde chiar sunt interesat. Vazand ca apare acolo si numele meu am parcurs intreaga scrisoare cu atentie. Nu o comendez deoarece nu este nici locul, nici problema mea si nici metoda mea. Pentru ca nu am stiut unde ma aseaza Daniel, l-am contactat ca sa elucidez cazul. In urma discutiilor i-am explicat ca facut o greseala punind numele in scrisoare si ca astept sa rezolve aceasta problema cit mai curind. Mesajul acesta deci nu il scriu nici pentru Daniel si nici pentru mine. Il scriu ca sa nu dau prilej diavolului deoarece vad ca ii dau altii suficient. Ca sa nu lungesc vorba vreau sa spun urmatoarele lucruri:

1. Daniel Mitrofan ne roaga pe citiva „sa povesteasca experienta lor cu securitatea”

Avand in vedere ca:

– Nu pot stabili nimic in ordinea de zi a Conferintei Nationale,

– Ca nu stiu daca cineva este interesat in experienta mea cu securitatea,

Am decis sa va spun ceva celor care poate aveti timp de citit. Din punctul meu de vedere experinta mea cu securitatea imi este necunoscuta. Stiu multe lucruri pe care le pot spune, dar nu m-am chinuit niciodata sa le asez undeva. Nu stiu daca ceea ce s-a intamplat uneori a fost datorita securitatii, dar stiu sigur ca nu s-a intamplat nimic in viata mea fara voia lui Dumnezeu. Decizand va las libertatea sa le asezati unde doriti vreau sa spun celor interesati urmatoarele:

a. Am crescut in casa de crestini autentici. Datorita regulilor invatate de la parinti, pot spune ca persecutia pentru mine a inceput foarte de timpuriu, adica din scoala generala si nu vorbim de lucruri chiar marunte…

b. Am facut liceul la Iasi in perioada in care, datorita corului de copiii si alte lucruri Iasul era sub „observatie”. Nu eram botezat inca dar am frecventat cu regularitate biserica de pe Sarariei, am fost in misiune cu tinerii, si am fost in legatura cu 2 lanturi de distribuire a literaturii religioase ilegale. In anumite ocazii am fost urmarit de militie si am avut discutii mari la nivel de clasa, liceu şi la nivel de Comitet Municipal. Am fost discutat la diferite nivele, toata lumea a stiut ca sunt pocait, am invatat bine, am ramas statornic si pot spune ca am fost respectat de cei mai multi.

c. Cind am incercat prima data la Seminar, desi veneam cu nota cea mai mare de la Comunitatea Cluj, am fost oprit sa intru in examenul pe tara. Motivatia: nu mi-am slujit patria in armata…

d. Am plecat in aramata si in ciuda sfaturilor primite de la crestini din Iasi am luat Noul Testament cu mine. Toata lumea a stiut ca sunt pocait. De fiecare data cand am iesit in oras am frecventat biserica din Lugoj. Datorita faptului ca dupa masa mergeam in uniforma militara am fost urmarit, dar Domnul a fost bun cu mine. Nu as vrea sa am soarta ofiterului care mi-a spus ca el va fi dumezeu meu… Datorita faptului ca am refuzat sa fac scoala de gradati am fost trimis la munci in Oltenia. A fost bucuria mea ca si aici sa vizitez frecvent biserica din Filias si sa predic in ea, chiar daca in haine militare. Inconstient de ce se poate intimpla am fost in misiune chiar si la Turnul Severin. Din nou Domnul a fost bun cu mine. Avand in vedere ca eram doar „pioneier” si datorita comportamentului moral din armata s-au facut presiuni sa fiu facut membru de partid. Le-am explicat ca nu ma pot ridica la inaltimea asteptarilor si in ciuda presiunilor am ramas pionier si un simplu soldat, dar binecuvintat.

e. Pentru ca nu se aprobau locuri la Seminar, am lucrat 2 ani la Terapia Cluj, sectia Viseul de Sus. In timpul acesta am facut misiune in tara, am construit ilegal o cladire pentru biserica, a predicat Evanghelia unde am fost amenintat cu moartea, m-am ciocnit cu posibili securisti (in civil) si cu secretari de partid, dar prin harul lui Dumnezeu am ramas in piciare.

f. Am fost 4 ani de zile la Bucuresti la Seminar. Am fost avertizat ca voi fi cautat de securitate, dar nu au venit niciodata. Am predicat in toate bisericile baptiste din Bucuresti, am facut misiune si evanghlizare in cercul Valeni Drajna prahova, am cantat cu tinerii pe tren, am trecut cu toate bisericile din cercul respectiv cantind prin oras, am oprit unde era mai multa lume si am citit Biblia, am facut evanghelizare, dar a fost bine. In afara de o ocazie in care am fost interpelat in tren totul a decurs in limitele normale. Nici cei din grupul de misiune, angajati sau studenti nu mi-au spus sa fi avut de suferit.

g. De Flori 1986 am fost prima data in Arad si prima data la Speranta. In februarie 1987 am fost ales ca al doilea pastor al bisericii. 6 luni de zile dupa alegerea mea nu am avut voie sa vizitez biserica, dar nu datorita comunistilor. In anul 4 am inceput sa vizitez aproape saptaminal speranta. La terminarea studiilor am plecat in Arad si acolo slujesc prin mila Domnului pina astazi. Dupa ce am ajuns la Arad, inspectorul de culte a fost prezent mai bine de 2 luni de zile la serviciile bisericii. M-am bucurat ca am un ascultator in plus la predica. M-a chemat de citeva ori, am avut discutii omenesti dar transante, dar el nu a reusit sa ma intimideze. Locuiam in garsoniera bisericii si stiam ca telefonul bisericii este ascultat. Mi-a confirmat asta si un sef de la posta care avea sotia in biserica. (Pentru ca sa imi spuna aceasta m-a dus sa vizitam manastirea Radna, apoi am urcat pe deal si abia acolo mi-a spus. M-am mirat de ce ii era asa de frica deoarece eu stiuam ce se intampla.) Acelasi lucru ca si altele mi le-a spus si o sora care era centralista la telefoane. Erau situatii in care fiind mai pornit si auzind miscarile lor chiar le spuneam: puteti sa inregistrati ca este ceva important. Poate ca acum nu as fi asa de obraznic, dar atunci am fost. Am avut si situatii mai delicate, in care tensiunea a crescut, dar pot sa spun ca Dumnezeu m-a scos curat si liber din toate. Imi amintesc ca eram la un botez la Soimos si au venit in biserica militia, pompierii si secretarul de partid din Lipova. Au intrat in biserica si ne-au acuzat ca suntem adunati ilegal. Le-am explicat crestineste, legal si ferm cum stau lucrurile, si-au cerut iertare si au plecat. Fratii au vrut sa ii dam in judecata. Eu am spus ca biblic, daca si-au cerut iertare si i-am iertat, trebuie sa ne oprim acolo. As putea sa va spun multe de transporturile de Biblii, carti de cintari, literatura religioasa in timpul comunistilor, dar cui foloseste? Numai Domnul si unii colegi de-ai mei stiu prin ce am trecut noi. Avem vre-un merit? Nici unul. Slava este a Domnului. Deci eu raman lina ceea ce am afirmat de multe ori: am avut probleme, dar Dumnezeu nu ne-a lasat in ele. Am fost in repetate randuri amenintat cu moartea, dar sunt in viata. Am fost lucrat sistematic sa fiu distrus si Domnul m-a inaltat. El a fost mai mare ca sistemul comunist. Ma bucur sa va spun din proprie experienta ca cine sta linga Dumnezeu cu sinceritate nu este lasat niciodata indiferent care ar fi sistemul in care traieste.

2. Daca Daniel Mitrofan (dupa cum inteleg unii) ma aseaza intre compromisi, GRESESTE. El stie ca am fost primul sau printre primii pastori baptisti din Romania care am dat declaratia notarila de necolaborare cu securitatea, care cum stiti are repercusiuni penale. Apoi, pe linga alte ocazii am fost primul care la Consiliul Uniunii de la Alba Iulia am spus ca mai putem repeta adevarul acesta inaintea lui Dumnezeu si in fata fratilor si am facut-o si acolo. Datorita unor conjuncturi pe care nu le comentez am scris lucrul acesta in raportul pentru Congresul Cultului de la Cluj 2007 si l-am marturisit in fata tuturor delegatilor de la Cluj. Prin mila lui Dumnezeu pot sa spun si aici ca in acest domeniu sunt absolut liber si curat. Nu am spus nici un cuvant si nu am scris nici macar o fraza. Colaborarea mea cu securitatea sau orice alt organ represiv din structura comunista a fost ZERO. Dimpotriva daca nu ar fi venit Revolutia in Romania si daca Dumnezeu nu facea un miracol, (pe care putea sa il faca) probabil ca mi-ar fi putrezit oasele in inchisorile comuniste.

3. Daca Daniel Mitrofan (dupa cum inteleg alti) ma aseaza intre eroi, GRESESTE. Chiar daca sunt curat in acest domeniu, nu sunt erou. Sunt doar un slujitor al Domnului care am inteles cu claritate ca nu exista nici o legatura intre intuneric si Lumina si prin Harul lui Dumnezeu am trait ceea ce am crezut. Factorii care m-au ajutat sa raman curat nu au de-a face cu capacitatea mea deosebita, ci cu Harul lui Dumnezeu. Lui ii multumesc si nu ma privesc cu nimic mai presus de fratii mei. Ma lupt sa ramin curat (ca Doamne multe cai de compromitere mai sunt si astazi) lucrez in ceea ce cred ca mi s-a incredintat si astept Ziua in care tot prin Har voi sta pentru rasplata inaintea Celui care cunoaste TOTUL.

4. Daca Daniel Mitrofan (dupa cum ar vrea) doreste sa ma implic in elucidarea anumitor cazuri, GRESESTE. Eu am o alta chemare din partea Domnului. Sunt slujitor in biserica, scriu, inregistrez emisiuni crestine si tin conferinte. Nu ma consider nici o vedeta eclesiala si nici CNSAS-ul. Vreau sa fiu gasit credincios in ce mi s-a in credintat mie nu altora.

Ps. Daca considerati ca acest mesaj poate fi folositor unora, postati-l. Daca il postati vreau sa spun de pe acum cittorilor ca nu am timp de discutii. Este prima data cind scriu aceste lucruri, in afara de „jurnalul meu”. Daca veti considera ca nu este bine sa il postali, tot bine este.

Sa fiti binecuvintati in toate lucrurile bune. Viorel Iuga

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: