o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

 In randurile urmatoare voi scrie cateva ganduri pentru cei care sunt, ca si mine , pastori. In linii mari, acestea sunt parafrazari, traduceri dintr-un articol scris de Erwin Lutzer.

Aceste randuri pot fi valabile  pentru toti cei implicati in lucrare, intr-un fel sau altul.

1. Rugaciunea este mai importanta decat predicarea

Trebuie sa-ti pazesti timpul de rugaciune, chiar mai mult decat timpul de studiu. Daca esti fortat sa alegi dintre cele doua, fa din rugaciune prioritate. Rugaciunea nu este pregatire pentru lucrare, este lucrarea! Daca viata ta de rugaciune este mediocra sau  inconsecventa, trebuie sa-ti pui timp deoparte pentru rugaciune.

2. Predicarea este  mai importanta decat administrarea

Foarte multi pastori petrec foarte mult timp  in managementul bisericii, ramanand cu foarte putin timp pentru studiu si reflectie.Comitetele sunt necesare. Chiar si mai importanta este viziunea si  abilitatea de a duce biserica in directia  potrivita.Dar lucrarea cu Cuvantul  are cel mai mare impact.

3.Familia este mai importanta decat congregatia

Exista , la pastori o puternica inclinatie de a fi preocupati  de nevoile adunarii asa de mult ca uneori isi neglijeaza familia. Ispita de a ceda presiunilor  externe si de a cauta sa implinesti toate asteptarile celorlati  duc la neglijarea copiilor si sotiei. Timpul impreuna cu familia la o inghetata poate fi mai important decat cine stie ce intalnire  si discutii financiare ale bisericii. Familia este mai importanta decat cei care-ti platesc salariu, indiferent de domeniul in care lucrezi.

4. Credinciosia este mai importanta decat competitia

Cand te compari cu altii este usor sa devii descurajat. Biruieste duhul de comparatie si bucura-te de succesele altor lucratori. Cand vei fi multumit cu partea ta de lucrare  vei gasi implinire si satisfactie

5. Dragostea este mai importanta decat abilitatea

Clar, nu poti lucra fara darurile care te califica pentru slujire. Trebuie sa cunosti Cuvantul si sa fii capabil sa-l comunici. Si trebuie sa ai indemanari de  lider si talent in a lucra cu oamenii.Dar apostolul Pavel ne atentioneaza ca toate darurile si indemanarile si abilitatile nu sunt nimic, daca sunt lipsite de dragoste. Chiar si cea mai buna invatatura biblica nu schimba vieti daca nu este filtrata printr-o personalitate umpluta de dragoste.

Comments on: "Principii pentru succesul pastoral" (2)

  1. Imi place cum puneti problema. dincolo de diferentele de invatatura, constat ca am ce prelua din strategiile dvs., normale de altfel pentru un pastor preocupat de turma sa.

    Apreciază

  2. Multumesc pentru vizita. Da, sunt diferente. Totusi, acolo unde exista cu adevarat nasterea de sus, despre care Mantuitorul vorbea altadata cu Nicodim, insemana ca avem un singur Domn.
    Este normal sa ne preocupe sufletele celor de langa noi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: