o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

Cu vreo doua saptamani in urma Conventia baptista a statului Georgia, SUA, a adoptat o rezolutie impotriva blogurilor.

La initiativa a doi pastori, conventia a adoptat o rezolutie prin care se preciza ca   blogurile pot fi folosite folosite de anumiti oameni, printr-o retorica  distructiva si dezbinatoare,  ca sa strice pacea din fratietate.

In  initiativa se mai mentioneaza ca blogurile au devenit instrumnete de atac personal la adresa altor crestini si unelte de promovare  a unei imagini negative a Conventiei in ochii  celor din jur. Rezolutia cere ca acele bloguri care ataca personal, critica liderii alesi si promoveaza interese personale sa inceteze o astfel de atitudine.

In apararea lor, blogeri au sustinut ca oricum  acele problema pe care ei le mentioneaza exista si se discuta despre ele si pe alte cai.

Cu catva timp in urma  si-n Romania , una din comunitatile baptiste (Oradea)  a luat pozitie fata de manifestarile unora pe internet

http://maleahi316.wordpress.com/2007/03/24/hotarire-privitoare-la-internet/

„La propunerea fratelui pastor Gheorghe Pădure, Adunarea generală a comunităţi, în şedinţa din 24 martie 2007 a luat hotărîrea de a face front comun împotriva celor care se dedau la defăimare în spaţiul public, defăimarea membrilor care fac parte din bisericile noastre şi defăimarea bisericilor şi instituţiilor care aparţin cultului baptist.

În cazul în care un membru indentificabil din una dintre bisericile care fac parte din comunitatea noastră va practica atacul la persoană şi va încălca modalitatea biblică de rezolvarea  a conflictelor, scotînd vorbe defăimătoare pe internet sau în ziare sau pe posturile de televiziune,  biserica va trebui să aplice disciplina biblică asupra acelei persoane. În cazul în care aceasta nu o face, se va sesiza departamentul de pastorală al comunităţii.”

Deci, blogul, o binecuvantare sau o grija in plus ?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: