o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

Esti viu?

O persoana din Timisoara a avut surpriza  sa afle ca a trecut la cele vesnice cu multa vreme in urma… cam cu vreo opt ani! Situatia ar fi de ras daca nu ar fi de plans…

Cum a aratat fata omului cand a aflat lucrul acesta , nu stim. Numai ca putea sa-l lase inima, zic rudele. Normal, cand esti confruntat cu propria moarte!

Acum trebuie sa dovedeasca ca el este viu si ca  el este cel care sustine ca este (si nu cel mort cu ceva vreme in urma)

Si uite asa crezi ca ti-a expirat un act de identitate si cand colo descoperi ca identitatea ta este pe cale de disparitie, daca nu a disparut demult!

In alti termeni, Scriptura ne atentioneaza de un alt pericol, acela ca ” iti merge numele ca traiesti… dar esti mort demult…”  o referinta la viata spirituala a fiecaruia dintre noi. Suntem uneori ca si Samson -celebrul personaj biblic care, desi nu ascultase de Dumnezeu, inca credea ca mai are binecuvantarea lui Dumnezeu asupra lui.

Daca azi ai fi confruntat cu  provocarea de ati dovedi identitatea cum ai face-o?

Cum arati ca esti viu?

Unii erau morti de mult si erau ‘asteptati’ sa voteze pe liste electorale. Altii sunt demult pierduti si ‘morti’ dar inca trecuti prin diferite registre- uneori de biserici.

Dar, ce ai face daca, dupa ultima zi a vietii, pasesti in fata Registrului Cerului -Cartea Vietii- si afli ca nu esti acolo? Doar o intrebare retorica, la care nu as vrea ca nimeni sa gasesca raspunsul vreodata…

Comments on: "Esti viu?" (2)

  1. Zicem noi ca stiinta a avansat mult si asa este. Uimitor este internetul si toate descoperirile stiintei. Dar uite ce greseli se fac. Mai bine atunci sa ma incred in Dumnezeu ca El nu face greseli si celelalte sa le luam ca lucruri imperfecte.

    Apreciază

  2. Aveti dreptate, nimic din ceea ce este omenesc nu este perfect. Singurul care are perfectiunea este numai Dumnezeu.
    Asta nu ne scuteste pe noi oamenii de responsabilitatea de a face lucrurile cat mai bine – dupa cum zicea un apostol – ca pentru Domnul!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: