o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

Nu mai mult decat un mic aspect al vietii. O parte din interactiunea mea cu mine insumi, cu cei din jur, cu cartile pe care le citesc, cu umblarea mea cu Dumnezeu , cu stirile pe care le aud.

Nu citesc unele bloguri nu pentru ca n-ar fi bune ci pentru ca sunt prea ‘profesionale’. Ai impresia ca intri peste problemele de serviciu ale altora cand le ‘rasfoiesti’.

Pe altele nu le citesc  pentru ca sunt doar o repetare de stiri, uneori cu traducere din engleza sau  alta limba. Au valoarea lor nu zic nu.

Pe altele nu le citesc pentru ca sunt prea concentrate pe o idee. Sunt prea simpliste.

Viata este mult mai complexa ca sa fie redusa doar la   scopuri marunte.

Altele le citesc pentru ca ma ajuta sa cunosc. Persoane. Obiceiuri. Lumea, sa dialoghez, sa-l cunosc mai bine pe Dumnezeu.

Tu de ce citesti blogurile?

Comments on: "Ce reprezinta blogul pentru mine" (3)

 1. Nu pot să nu citesc, nu dintr-o adicţie de vreun fel, ci din nevoia (şi plăcerea) de a dialoga. Cine n-o face, se stinge încetul cu încetul. Aş putea detalia ideea, dar unele raţiuni le-ai amintit deja în mai-susa expunere de motive.
  Cred că în economia scrisului pe blog, important este dialogul, iniţiat de autor şi preluat de cititor, iar scopul interacţiunii dintre cei doi nu poate fi decât extragerea metalului preţios al adevărului, prin procesul gândirii, din minereul tot mai diluat al informaţiilor care ne bombardează fără încetare ochii şi urechile. Odată asimilat, adevărul are puterea să ne schimbe, nu doar filosofia, ci întreaga fiinţă şi, ca urmare, destinul veşnic. Şi meditaţia îşi are reziduurile ei, de care trebuie să ne descotorosim. Nu putem avea o viaţă lăuntrică salubră fără un serviciu de salubritate al minţii şi inimii. (expunerea mea de motive).
  Titlul blogului meu este „Nu toate lucrurile zidesc” (non omnia aedificant); iar adresa http://agapia.blogspot.com (probabil ca să nu-l citeşti).

  Apreciază

 2. Frumos si profund spus!
  Ne-am mai ‘intalnit’ pe Romanian Times…si cred ca veti face treba buna si pe blog…

  Apreciază

 3. Pentru mine blogul represinta o pierdere de timp!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: