o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

Technorati Tags:

Cu cateva luni in urma pastorul Dugulescu a fost in vizita in zona Vancouver. Mai asteptam si alte vizite.

A fost atunci prilejul de a-mi aminti de studentie, de perioada de seminar cand –  impreuna cu un coleg, Viorel, paseam pentru prima oara in camera unui parlamentar roman… La Hotelul Bucuresti, unde pastorul Dugulescu locuia,  ca parlamentar, parea un loc sfant pentru noi , cei din afara…

Nu-i cunosc trecutul intrutotul. Ne desparte cel putin o generatie.

Dar, din intalnirile personale am retinut modul calduros in care stia sa vorbeasca cu oamenii. Pe unii politica ii imbata de putere. N-a fost cazul cu el. Desi nu i-a fost usor cu siguranta. Si nici fara pete nu poti iesi din mijlocul la multa murdarie de pe scena noastra politica.

Au mai scris si altii cate ceva. Vezi aici, aici si aici. De ce scriu aceste randuri?

M-a provocat cineva care a  afirmat ca nu stie cine este Dugulescu. Ca  pentru el este un anonim! Poate ca asa a fost pana cum, dar nu va mai fi de acum incolo!

Cine a fost Petru Dugulescu?

O parte din raspuns il gasim in cartea autobiografica „Ei mi-au programat moartea”. Spun o parte, pentru ca nu -i totul acolo.

O alta parte o gasim in marturiile celor care l-au cunoscut. Iata una dintre ele asa cum o spunea un pastor ” Petrica a fost omul pe care Dumnezeu l-a folosit sa ma formeze pe mine ca si slujitor al LUI. Am invatat de la el sa postesc si sa ma rog neincetat, sa vestesc Evanghelia cu putere, sa iubesc si sa fiu sensibil la nevoile altora, sa am curaj si sa indraznesc lucruri mari cu Dumnezeu.

Am calatorit cu el mii de kilometri la evanghelizari in toata tara…”

Si probabil ca marturiile ar putea continua…

Unii au incercat sa arate si un alt fel de trecut, poate mai putin luminos, mai controversat. Daniel Mitrofan a fost unul dintre ei. Daniel are o inima mare si un caracter deosebit si nu cred ca si-a imaginat ca materialele lui pot fi folosite tendentios de unii – cum au fost cei de la ziar.

Dar chiar si asa, materialul pe care Daniel Mitrofan l-a publicat pe blog, nu spune pentru un istoric faptul ca Dugulescu a slujit cu bucurie securitatea…Iata concluzia pe care securitatea a tras-o dupa doi ani…

„Raport cu propuneri de excludere din reţeaua informativă a informatorului „Daniel Ştefan”

Numitul Dugulescu Petru a fost recrutat în calitate de informator al organelor de securitate la data de 29.05.1980 – Deşi a furnizat mai multe materiale informative pe parcursul colaborării a manifestat reţineri şi nesinceritate evitînd să semnaleze aspecte deosebite de interes major pentru organele de securitate, cu toate că s-a insistat asupra acestui aspect în activitatea de instruire şi dirijare. A continuat să ascundă aspecte din preocupările sale şi ale emisarilor străini cu care a intrat în contact adoptînd o poziţie duplicitară…”

De ce a fost totusi in aceasta situatie, nu stim… si ce am fi facut noi daca am fi fost in locul lui, nu putem decat sa ne imaginam, ca si Petru altadata.

Dincolo de aprecieri de ordin personal  raman cateva lucruri obiective:

„Petru Dugulescu s-a născut în data de 18 noiembrie 1945 în localitatea Chelmac din judeţul Arad, a fost deputat al PNŢCD (1992-1996 şi 1996-2000) şi predicator baptist. Dugulescu a fost una din persoanele care a contribuit la evenimentele din ’89. În 16 decembrie 1989, pastorul a trimis tineri din comunitatea baptistă în jurul locuinţei preotului reformat Laszlo Tokes, fapt care a mărit numărul persoanelor aflate în acea zonă, ajutând la izucnirea revoluţiei române.
A fost fondator al fundaţiei de binefacere „Isus, speranţa României”, dar şi iniţiatorul Marşului Învierii, care are loc de Paşte şi cuprinde reprezentanţi din toate cultele. Prin fundaţia sa, a făcut multe acte de caritate, care implicau mai ales copii ai străzii.”Amos News

„Duminică, de la ora 18, corpul neînsufleţit va fi depus la Biserica Betel din Timişoara, situată pe strada Ady Endre. Ultima slujba religioasa va avea loc luni, 7 ianuarie, ora 13 la Biserica Baptista Betel, cortegiul funerar îndreptându-se la Cimitirul Eroilor, unde va fi înmormântat.
Pastorul Petru Dugulescu, fondator şi preşedinte al Asociaţiei Evanghelistice şi de Caritate „Isus Speranţa României” a încetat din viaţă în data de 3 ianuarie la Spitalul Judeţean din Timişoara, în urma unui stop cardio-respirator.
Petru Dugulescu a fost primul pastor baptist care a fost ales în Parlamentul României în calitate de deputat pentru două mandate consecutive, din partea PNŢCD, între 1992 şi 2000. El a fost unul din fondatorii Grupului de Rugăciune din Parlamentul României.
O parte din experienţele sale trăite în timpul slujirii de pastor se regăsesc în cele două volume autobiografice, „Ei mi-au programat moartea” şi „Democraţie şi persecuţie”. Pastorul şi-a transpus gândurile şi în volume de poezii.
Din dragostea sa pentru persoanele aflate în nevoie, Petru Dugulescu a căutat mereu resurse pentru susţinerea proiectelor asociaţiei. „Copiii orfani i-au fost aproape de suflet şi au făcut parte din viaţa lui, astfel că în anul 1992 a înfiinţat Casa Fraţii lui Onisim, care de curând a împlinit 15 ani. Tot „tata Dugu”, cum spun băieţii de la Onisim, a deschis un azil de bătrâni şi fete cu handicap la Haţeg, asigurând, de asemenea, hrana zilnică pentru 40 de bătrâni din Timişoara”, a precizat Ligia Dugulescu.
Evanghelistul a fost laureat cu o serie de premii naţionale şi internaţionale, printre cele mai importante fiind titlul de “Ambasador al Păcii” oferit de Interreligious and International Peace Council, laureat cu premiul “Freedom Fighter Award” (“Luptător pentru libertate”) de American Freedom Festival. Dugulescu era şi cetăţean de onoare în patru state americane. ” Amos News

Si pentru cei care nu stiu: Baptistii nu au cultul sfintilor!

Comments on: "Petru Dugulescu- in memoriam" (27)

 1. DANIEL PERJU said:

  Dumnezeu sa il tina in rindul celor drepti. Petre Dugulescu va ramine in memoria noastra, un frate, un om politic si nu in ultimul rind un Camarad din Zilele Revolutiei Romane din Decembrie 1989 in urma carora am instaurat pe deplin in Romania Libertatile Religioase, Drepturile Civile si Drepturile Politice; Noi spunem intr-un cuvint-Binefacerile Libertatii. Ramine un Erou si slijitor al Domnului Nostru ISUS HRISTOR. La revedere,frate Petru Dugulescu cu speranta ca,intr-o zi ne vom revedea in ceriri!

  Apreciază

 2. De ce ?De ce chiar acum?Atat de devreme…Si era atata nevoie de oameni ca si el!Oare va trezi pe cineva moartea lui?Cine „ridica manusa”?…Grigorosita Alex.

  Apreciază

 3. Petrica Dugulescu a fost si ramane un Sfant!
  Pentru ca odata ce L-a primit pe Hristos ca Mantuitor personal, a fost declarat Sfant!

  A trait si a luminat in jurul lui.
  La serviciul de priveghi au venit orfanii pe care i-a ingrijit si hranit, fostii “rezidenti” ai canalelor din Timisoara pe care i-a ocrotit, i-a iubit si le-a redat bucuria, au venit credinciosi carora le-a prezentat clar Evanghelia, au venit oameni care sunt liberi datorita curajului lui Dugulescu din decembrie 1989 de a striga “Exixta Dumnezeu” in Piata Operei…
  Au venit la priveghi toti prietenii… oameni alaturi de care a suferit, a platit amenzi la militie, oameni alaturi de care a plans, s-a rugat si postit, baptisti si ortodocsi, penticostali si catolici, medici si profesori, tarani si teologi…au venit copiii dansului (cei de sange si cei de suflet).
  Unul dintre “Copii de la Onisim” – Alex regreta pentru ca “Tata Dugu nu mai este in viata ca sa ma boteze…”
  Petrica Dugulescu a condus oamenii la Hristos, si in viata sa si prin moartea sa.

  Iata dorinta lui Petru Dugulescu:
  “Si as mai vrea sa fiu ceva:
  O raza lucitoare –
  Si strabatând în lumea rea
  Sa duc lumina undeva,
  Sa încalzesc pe cineva
  Si sa ma-ntorc în Soare… !”

  Si s-a intors in soare, la masa cu Regele Regilor, Domnul Domnilor, Printul Pacii pe care L-a slujit toata viata sa.

  Slavesc pe Domnul pentru faptele fratelui meu, Petru Dugulescu!

  Am fost si la serviciul de inmormantare…
  A fost un serviciu de inmormantare “plin de multumire” . Petrica Dugulescu a stiut sa rada sanatos si sa fie multumitor. Biserica Betel a fost plina pana la refuz. Pe strazi le din jur toata lumea stia ca Petrica Dugulescu a trebut la Domnul.
  Treceau oamenii pe strada cu capul plecat… unii spuneau “Dumnezeu sa-l ierte”. Un trecator a spus: “Mare om a fost…”
  Prefectul Judetului Timis a remarcat multumitor rolul deosebit pe care l-a avut Petru Dugulescu in Revolutia Romana. Apoi a elogiat activitatea sa de deputat si pastor, de fondator de oaze de speranta pentru nevoiasi si de promovare a Romaniei in strainatate.
  Domnul Prefect a remarcat faptul ca Petru Dugulescu a fost cel care a ajutat oamenii Timisoarei si ai Romaniei – el a adus primul aparat pentru ecografie in Timisoara.
  Primarul, Domnul Ciuhandu a spus: “Imi amintesc cum in zilele Revolutiei de la Timisoara am fost condus in rugaciunea tatal Nostru, eu si multimea. Cel ce m-a condus in prima rugaciune acolo in Piata Operei a fost fratele Dugulescu.
  Au vorbit preoti ortodocsi si catolici, reformati si penticostali, baptisti si evrei mesianici, au participat copii, tineri si batrani.
  S-a cantat mult, a fost prezentat un film deosebit de captivant cu aspecte din viata fratelui Petrica.
  AU vorbit si copiii dansului – plini de speranta si de multumire. “Un singur regret am…” spunea Cristi – fiul dansului ” ca tata nu este aici sa vada cata lume l-a iubit!”
  Asa este: multa lume l-a iubit si il iubeste inca.

  Politia era peste tot dirijand circulatia – cu calm si cu priviri resemnate… stiau si ei ce se intampla, un politist spunand celor mirati ca “un Om mare este condus pe ultimul drum”.

  Cred ca Dumnezeu a primit glorie prin viata fratelul Petrica dar si prin moartea sa.

  Dumnezeu sa binecuvinteze lucrarea in continuare:
  – Biserica Eclesia, pastorii si membrii
  – Asociatia Isus Speranta Romaniei
  – Fratii lui Onisim
  – Lucrarea din Hateg
  – Grupul de rugaciune din Parlamentul Romaniei
  – Liceul Teologic Baptist si Penticostal din Timisoara
  …si atatea alte “seminte” pe care fratele Petrica le-a plantat – sa dea Domnul ploaie bogata si sa scoata Domnul lucratori care sa ingrijeasca, apoi sa culeaga recolta.

  A plecat dintre noi un Lucrator…s-a dus acasa la Stapanul Secerisului.
  Noi ne rugam: Doamne, scoate Lucratori la Secerisul Tau!

  Impreuna lucratori,
  Beni Lup si Echipa WorldTeach

  Apreciază

 4. Viorel Matei said:

  Imi amintesc de fratele Dugulescu cind a venit personal si m-a vizitat aici in America.A spus ca a venit sa-mi dea o carte de poezii,si tare ne-am bucurat.S-a bucurat de familia mea si de copiii mei.
  El a fost cel ce mi-a oficiat casatoria religioasa in 1988 si am apreciat ca desi am emigrat din Romania dupa 9 ani nu m-a uitat.
  Nu stiu daca se realizeaza ce a pierdut Romania prin plecarea acestui titan al credintei.
  El s-a rugat pentru familia mea in timpul vizitei si la scurta vreme Domnul a binecuvintat familia mea cu un nou job si o casa frumoasa.Am simtit ca Dumnezeu este cu acest om ca parca radia ceva din el ceva ca o bucurie si incredere tot mai mare in Dumnezeu.
  Eu ma simt mindru ca am putut sa-l filmez in casa mea de aici si la o biserica americana unde a predicat in engleza si la o biserica romana in California.
  Asa ca am amintire casete video cu dinsul in colectia mea care va ramine ceva de mare pret pentru familia mea.
  M VIOREL,ARIZONA USA

  Apreciază

 5. “Cercetati toate lucrurile si luati ce este bun”.

  Ferice de cine a inteles ce a spus apostolul Pavel.

  Ma bucur sa aflu in valmasala mesajelor de pe bloguri ca mai sunt oameni care stiu sa admire trandafirii pentru petale si miros, si nu pentru ghimpi!

  Pentru l-am iubit in viata si il stimez si mai mult acum, am dedicat prima pagina a ziarului tiparit pentru romanii din SUA pentru a-l reda pe “Dugu” asa cum era el pentru mine. Gata sa asculte si gata sa se roage. “Steven, pentru ce vrei sa ma rog acum. Care-ti sunt proiectele de viitor? Ce ti-a mai pus Domnul pe inima?”.

  Fratele Petrica nu ma va intreba nimic de-acum incolo si nu o sa ma incurajeze decat prin scrierile si poeziile care le am si care parca le-a scris tocmai pentru a ne aduce intotdeauna aminte de el.

  Vor fi multe de spus despre el. Aleg sa citesc si sa scriu doar de bine, pentru ca numai binele construieste. Ori “Dugu” a fost un adevarat constructor. Oricine vrea sa-l picteze altfel, greseste amarnic!

  Domnul sa binecuvanteze familia Dugulescu si pe toti cei ce raman schimbati in bine datorita acestui om daruit pe de-a-ntregul lui Dumnezeu. El nu a dat doar zeciuiala! A dat tot! Din timp, din bani, din ce era! Ma bucur ca l-am cunoscut, ma bucur si mai mult ca mi-a afectat modul de gandire!

  http://www.RomanianTribune.NET
  vezi editia 157 (Vineri, 11 ianuarie 2008)

  Apreciază

 6. adevar : Pacat ca pe vremea lui Ceausescu, Petre Dugulescu a fost comunist ,asta e adevarul.La revolutie nu ia trimis pe tineri in jurul casei acelui preot de fapt nu ia primit in biserica lui. Era pe 17 Decembrie cind un grup de tineri din Oradea au fost in misiune la Timisoara,cu o seara inainte am fost la Jebel. Cind am ajuns in Timisoara pe la ora 15:00,ne indreptam spre biserica condusa de Dugulescu,in drum am trecut pe linga casa preotului Laszlo Tokes unde erau in jur de 200-300 de oameni.Sti-am deja ca a inceput o revolta in Timisoara sti-am cu o seara inainte cind eram la Jebel,toti vorbeam in soapta.La un moment dat am vazut cum au venit citeva dube(masini) din care au coborit scutieri imbracati in negru si au luat oameni cit au incaput si au plecat .Atunci au inceput sa apara elicoptere de armata pe-deasupra.Liderul grupului nostru Avram Puscas ne-a indemnat sa nu stam in grup mare si sa ne rasfiram dar sa mergem spre biserica lui P.D. care era aproape.Acolo era o nunta in sala de jos si coincidenta a fost sa fr. Paul Negrut era la nunta.Cind am ajuns usile dela curte erau uncuiate si cineva la chemat pe P.D. sa vina sa ne deschida,noi toti eram foarte speriati.Cind ne-a vazut P.D.ne-a spus ca nu ne poate primi ca sa nu se creada ca sintem cu cei de la revolta si apoi el sa aiba probleme .Avram Puscas a insistat, si noi toti si am cerut sa-l cheme pe fr. Paul Negrut, dar el ne-a spus ca nu-l cheama ca nu vrea sa-l deranjeze (mincinosul)A insistat sa plecam unde stim dar sa plecam de-a colo ca ii creem probleme. Noi toti ziceam ce fel de frate e el ca ne trimite in loc sa ne adaposteasca.Atunci cineva a sugerat sa incercam la o biserica penticostala care ere in apropiere si ce credeti am fost premiti de femeia de servici care facea curat intre serviici.A fost o seara binecuvintata.La terminare am plecat spre gara ,pe strade ereu plin de militari cu pusti,a fost speriati.Am plecat cu ultimul tren care a mai circulat,apoi au fost oprite.In Oradea nimeni nu stia nimic.Dumnezeu a fost cu noi.

  Apreciază

 7. nu ti rusine sa minti in halul asta??Cine te-a pus sa spui asemenea aberatii?Cum te cheama tinere?te invit la Timisoara sa stam de vorba sa vad daca ai tupeul sa-mi spui in fata aceste minciuni oribile.
  Esti pe langa total,nici macar nu sti ce se sarbatorea atunci in acea zi.Ce nunta?Nu pot sa cred cum unii au curajul sa delireze pe bloguri.
  Tinere,pe 10 Dec tocmai fusese inaugurata biserica Betel si in 17 se incheia saptamana de evanghelizare.Petru Dugulescu a fost implicat in ceeea ce era sa devina Revolurie inca din data de 15 Dec si a indemnat constant tineri sa merga sa fie alaturi de cei care protestau in fata lui Tokes.
  „Eroul” Paul Negrut de care amintesti a fost acel care i-a spus pastorului Dugulescu sa nu se amestece in politica pt ca Petrica Dugulescu incuraja tinerii de la biserica sa sa merga.Dupa terminare serviciului de evanghelizare fratele Petrica sa dus el insusi in fata casei la Tokes securitatea speriinduse de multimea de oameni care continua sa se alature,oameni care veneau de la Betel.
  Pe 22 Decembrie sutele de mii de oameni au cerut ca un preot sau un pastor sa vina sa le vb despre Dumnezeu,nimeni nu a avut curajul pt ca Ceausescu inca nu cazuse,singurul care a avut curaj a fost pastorul Petrica Dugulescu,a mers in balconul operei si impreuna cu el toata multimea sa rugat Tatal Nostru si a ingenunchiat .A fost unul din cele mai inaltatoare momente ale revolutiei!
  Cum iti permiti sa minti cu asa mare nerusinare?Acum inteleg ceva foarte interesant,ca toate atacurile la adresa acestui mare om a lui Dumnezeu pornesc de la Oradea si probabil ca singurul erou care mai trebuie sa ramana in picioare in Romania tb sa fie nimeni altul decat Paul Negrut.Se explica acum de ce mr Mitrofan a scos tentativa lui de carte cu „pigmeii”pt ca el,tu si cei mai sus amintiti sa deveniti uriasi,eroi.Sa va fie rusine!Este un Dumnezeu sus care cantareste tot.Pune mana si citeste carti scrise de revolutionari ,fa-ti tema de casa inainte sa arunci cu noroi intr-un mod atat de josnic.
  Domnule Mateescu,oricine poata sa arunce cu noroi in oricine pe acest blog?

  Apreciază

 8. Domnule Marius,

  cand am citit comentariul la care faceti referire, am ezitat daca sau nu sa-i dau drumul. Mai ales ca se dorea ca acest post sa fie unul pozitiv…
  I-am dat drumul comentariului cu speranta ca va veni cineva si va spune si alta varianta…

  ma bucur pentru comentariile dvs. pentru ca reprezinta o alta varinata. Cei care cauta adevarul il gasesc cand il cauta din toata inima… Cei trecuti la cele vesnice nu mai pot sa se apere decat prin intermediul unor martori ca dvs.

  Apreciază

 9. De dragul adevarului, iata cateva fapte reale:
  1. In duminica din 17 decembrie 1989 a fost prima nunta tinuta in cladirea bisericii Betel Timisoara, cladire nou inaugurata in data de 10. In timpul mesei festive (de la nunta), in centrul orasului a inceput sa se traga. Paul Negrut a predicat la biserica Bethel in saptamana premergatoare dar nu si in 17 dimineata cand a avut loc nunta.

  2. Timisoarenii s-au rugat ‘Tatal nostru’ in Piata Operei incepand cu data de 20 decembrie si acest lucru s-a repetat in fiecare zi de mai multe ori. Rugaciunea nu a fost initiata de pastor ci a fost o actiune spontana si normala a multimii. Este adevarat ca pastorul a cerut multimii sa se roage ‘Tatal nostru’, dar aceasta doar in data de 22 cand nu mai era o noutate.
  3. Pastorul a aparut in Piata Operei doar in data de 22 si a vorbit de la balconul Operei dupa ce s-a anuntat ca Ceausescu a fugit.
  4. Imnul Revolutiei, ‘Sfarsitul veacului traim’, a inceput sa se cante inca din data de 20 decembrie. Ideea a venit din partea a doi tineri de la biserica baptista. Tot ei au invatat multimea melodia si versurile cantarii si nu pastorul care nici nu a fost prezent pana in data de 22.

  Apreciază

 10. timisorean, multumim pentru precizari.

  Apreciază

 11. Pace frate Aurel, eu sunt din Kitchener. Ma bucur de blogul pe care il aveti, ma bucur ca se lasa si opozitia sa isi exprime opiniile aici.
  Multa binecuvantare si salutarii la David Margine, din partea unui fost coleg.
  Nicu

  Apreciază

 12. Pacea sa fie si cu dumneavoastra fr Nicu.
  Ii voi transmite salutari lui David

  Apreciază

 13. Corectie: Am facut o greseala in mesajul anterior si-mi cer iertare pentru asta. Deoarece la nunta din 17 decembrie au vorbit mai multi pastori, iar Paul Negrut nu a avut mesajul principal, am uitat ca a fost si el prezent. Am re-verificat si intr-adevar, Paul Negrut a fost la acea nunta la biserica ‘Betel’. Inca o data, scuze pentru greseala.

  Apreciază

 14. Multumim pentru corectie.
  Au fost zile agitate atunci. Si deja a trecut multa vreme.

  Apreciază

 15. pentru „bonca”
  Datorita faptului ca numele meu, Avram Puscas, este amintit de trei ori in comentariul acesta legat de asa-zisul refuz al fr. Dugulescu de a ne primi in biserica, ma simt obligat sa fac urmatoarele observatzii. Intr-adevar, am fost la Jebel si Timisoara in 16, 17 decembrie 1989 cu un grup de tineri de la Biserica 2 Oradea. Simbata seara si duminica dimineatza am fost la Jebel, iar duminica dupa/masa eram planificati (cu 2 saptamini inainte) la Biserica penticostala Elim. Venind de la Jebel am intrat in Timisoara si am ajuns in p.ta Maria in fatza casei lui Tokes. Fiind multime adunata si agitatie le-am spus tinerilor in caz ca ne pierdem unul de altul ca ne vom intilni in fata bisericii fr. Dugulescu (Betel) pt ca era aproape, urmind ca , de acolo sa ne deplasam la biserica penticostala.
  Am folosit doar ca punct de intilnire biserica fr. Dugulescu si nu am avut parte de „un refuz din partea fratelui de a intra in biserica” cum specifica „bonca”. Si fac aceasta precizare pentru a indeparta suspiciunea ca fratele Dugulescu ar fi refuzat in acele zile grele sa ne adaposteasca sau sa se ocupe de noi. Noi am apreciat intotdeauna slujirea fr. Dugulescu si ne pare rau sa-i fie patata memeoria oricum si de oricine.

  Apreciază

 16. Draga Avram sint surprinsa de memoria ta stiu ca au trecut 18 ani dar ,stiu sigur ca si tu si alti a-ti insistat sa ne lase inauntru si stiu precis ca toti l-am auzit cind ne-a spus sa pleca-m cit mai repede ca i-i facem probleme. Oare dece t-ai schimbat???(STII BINE CINE SINT)

  Apreciază

 17. STI-TI CARE E CULMEA NICI EU NICI SOTUL MEU NA-M POSTAT NIMIC, ALTCINEVA A POSTAT SUB NUMELE BONCA

  Apreciază

 18. TE ROG SA LE POSTEZI

  Apreciază

 19. interesant si ciudat. Cine atunci a postat si de ce ….

  Apreciază

 20. Nu stiu!!!… poate ca stie ca e adevarat,… dar nu are curajul sa-s dea numele.Daca acest Avramutzu este AVRAM pt.ca sa-ar putea sa nu fie ,nu face sens ce spune .Cu ce intentie a vrut sa mergem sa ne intilnim la biserica lui P.D.pt. ca era sigur ca acolo ne va primi sa nu raminem pe strazi… pina ..cum zice el trebuia sa cintam la bis. pentisostala, pt. ce la chemat afara de la nunta sa-i spuna ”buna ziua”?? Dar ce am vrut sa reasa si dece am scris acea intimplare a fost ca sa combat o minciuna aceea ca P.D.ar fi fost cu tineri si ca iar fi indemnat sa mearga in jurul casei acelui preot si ca P.D. ar fi fost in primele zile ale rev. in fati poporului.Aceasta este minciuna.AM SI ALTI MARTORI CARE AU FOST ACOLO SI AU SPUS LA FEL.Oarea puna cind ce-i mari i-i vor manipula pece-i mici?

  Apreciază

 21. O specificatie,acea intimplare a fost postata pe grupul ”DESCULTI” si dupa cum vad circula pe mai multe bloguri,insa cine o posteaza pune numele nostru.

  Apreciază

 22. ce greu se poate face istorie. Si asta la evenimente care inca au martori in viata. va dati seama cum sunt cu evenimente mult mai din trecut

  Apreciază

 23. Frate Aurel am vrut sa spum ca nu am postat aici, si pe nici un alt blogg ci doar pe DESCULTI si la citiva prieteni in grup restrins si de-acolo sa raspindit.Pe alte blogguri alti au mai adaugat la ce-am scria.

  Apreciază

 24. inteleg precizarea dvs.
  pacat de faptul ca aceia care preiau nu precizeaza sursa si nici nu subliniaza care sunt adaugarile lor

  Apreciază

 25. Toate materialele scrise, intr-un fel mai aspru, dar la adevar si-n adevar, o sa fie uitate, caci Domnul Cristos ne indeamna sa iubim asa cum a iubit EL
  Este interesant si-n acelas timp putem invata din experienta altora, caci adevarul va iesi intotdeauna la lumina.
  Glen.

  Apreciază

 26. DaniMartin said:

  Am avut harul sa-l cunoscut pe fratele P.D. personal, ascultand si discutand cu dansul am invatat ceva important care a schimbat viata mea pentru todeauna si aceasta a fost „Pasiunea pentru lucrarea lui Dumnzeu”, dansul mi-a zis daca trebuie sa fac ceva , e sa lucrez cu pasiune si dedicare; e usor sa arunci cu piatra si noroi dar fratele PD a trecut testul biblic „Dupa roadele lor ii veti cunoaste” si multi din liderii nostri si pastorii nostri cad acest examen, vesnicia va decide de ce parte esti, te rog azi traieste frumos ca in timpul zilei ca maine va fi tarziu….Multumesc Domnului pentru fratele Petru Dugulescu, fara el , Crestinismul in Romania era mai sarac , lipsit de stamina si eu ma rog Domnului ca El sa ridice oameni la statura lui Petrica din nou , golul danslui poate fi umplut de tine daca tineretea si viata ta va arde cu pasine sfanta pentru gloria lui Dumnezeu asa cum a ars P.D. ( de la un frate penticostal)

  Apreciază

 27. Imi pare rau ca se intampla astfel de lucruri intre crestini.
  Daca toti il iubim pe Domnul Isus,nici dupa 19 ani nu se poate uita ,chiar daca ar fi adevarat ceea ce s-a scris.
  Si mai ales in astfel de momente cand persoana in cauza a plecat la Domnul si numai poate sa se apere.
  Domnul sa aiba mila de noi ca suntem repetentii la capitolul Dragoste si IERTARE.
  ANA..

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: