o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

De la glorie la rusine…

Sa fi campion olimpic, sa cuceresti cinci medalii, din care trei de aur. Sa fii  la un moment dat cea mai  importanta atleta din lume… si sa pierzi totul. Sa ajungi sa ti se ia totul. Pentru ca nu le meritai , pentru ca nu le castigasei cinstit.

Asta i s-a intamplat lui Marion Jones, atleta americana, celebra si vedeta la jocurile olimpice din 2000.

Mai mult, a fost condamnata la  6 luni de inchisoare, plus doi ani  cu suspendare si munca comunitara, pentru ca a mintit si s-a dopat. Pedeapsa a fost aspra, chiar daca are copii mici, pentru ca , zicea judecatorul, oamenii privesc la sportivi pentru modele si exemple de  viata.

„Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare, toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi, deci, în aşa fel ca să căpătaţi premiul!
Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte, se supun la tot felul de înfrînări. Şi ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună, care se poate vesteji: noi să facem lucrul acesta pentru o cunună, care nu se poate vesteji.
 Eu, deci, alerg, dar nu ca şi cum n-aş şti încotro alerg. Mă lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveşte în vânt.
Ci mă port aspru cu trupul meu, şi-l ţin în stăpânire, ca nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat.” 1 Corinteni 9:24-27 

Sa  luam aminte toti! In ziua judecatii vom tine toata gloria pe care ne-am strans-o pe pamant?

Mai bine rusine aici, acum decat acolo, atunci! 
 

Comments on: "De la glorie la rusine…" (1)

 1. Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina said:

  Pe Marion Jones o banuiam de lucruri necinstite mai de mult, si ma miram cum de este protejata de oficialitati desi se vedea ca se drogheaza.
  La Olimpiada de la Atena a fost anuntata, inainte de cursa de 100 m.p., ca i se va face controlul antidoping. Nu i-a ramas decat sa ia startul si apoi sa simuleze o intindere musculara.
  A fost iertata pentru ca erau in aceiasi situatie si acei greci care nu s-au mai prezentat la concurs.
  Daca ar fi fost pedepsita imediat, C.O. si comisia Antidrog ar fi scutit miscarea sportiva de multe neajunsuri.
  Daca in cazul lui Armstrong, ciclistul, s-ar fi luat masura sa i se interzica participarea la tururile Frantei, deoarece se dreoga oficial sub control medical, poate ca Pantani ar fi trait si astazi. Talentatului italian nu ii ramasese decat sa se drogheze pentru a-l invinge.
  Ar fi fost bine ca lui Armstrong sa i se permita participarea la concursurile defavorizatilor, unde ar fi putut castiga cinstit luptand cu alti drogati.
  Nu ar fi fost neobisnuit, pentruca unui atlet fara picioare i s-a refuzat participarea alaturi de cei normali, deoarece protezele sale elastice il favorizau.
  Masura ar trebui extinsa si in tenis. Exista sportivi androgini care pretind ca se simt fete si participa la categoria „feminin”.
  De asemenea, si in tenis ar trebui sa se faca controlul antidrog; Nadal a castigat doua meciuri in care era condus, după ce a cerut sa mearga la vestiar (nu il acuz, dar ar trebui sa se ia masuri de siguranta)iar Blake joacă uneori ca un robot programat.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: