o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

Defazajul cron(ic)ologic

 

Citesc cam de doi ani diferite bloguri romanesti. De aproape un an m-am bagat si eu in ‘hora’.

Unul dintre lucrurile care ma frapeaza cel mai tare, de obicei, este defazajul anumitor evenimente prezentate de  un oarecare blog. Defazaj raportat fie la starea, timpul sau locul in care eu ma aflu sau, fata de ceea ce mi se pare mie important la nivel global.

Sa dau si un exemplu limpede. Zilele astea, aici in Canada,cei care sunt crestini, se pregatesc de sarbatorirea Pastelui- a Invierii lui Cristos, Domnul. Suntem in Saptamana Mare.

Pe de alta parte, in Romania de exemplu, evenimentul respectiv va avea loc cam peste o luna. Si uite asa apare defazajul de care pomeneam.

Ceea ce capteaza clipa , momentul pentru fiecare dintre noi, pare ca este esentialul, un esential de care toti ceilalti ar trebui sa tina cont. Sunt insa si ‘domenii’ unde acest defazaj nu este la fel de usor vizibil. Pentru unii deconspirarea este ‘evenimentul’.Pentru altii fenomenul colaborarii. Altii s-ar uita la ce se mai intampla prin comunitati si organizatii…

Ceea ce ma preocupa pe mine este cel mai  important? Sunt pe ‘faza’ sau, ca sa parafrazez cuvintele Mantuitorului citite recent la sarbatoarea Floriilor, ratam clipa cercetarii, sunt defazati…si prea concetrati pe  ‘ale noastre’?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: