o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

Din nou despre anglicani

Cu ceva vreme in urma am scris despre problema anglicana. Puteti vedea aici si aici
Recent au mai scris si alti ‘vecini’ de blog, si nu numai, despre aceasta situatie. Vezi aici si aici

Stiu ca in Romania numarul anglicanilor este doar simbolic si nu prea capteaza atentia mass media. Insa subiectul care este in discutie este important pentru toti indiferent de granitele confesionale. Si as vrea sa subliniez, nu este atat vorba de probleme sexuale, cat despre modul in care interpretam Biblia.

Am citit scrisoare celor noua si am vazut doua nume care imi sunt cunoscute si cu care am avut ocazia sa interactionez in cadrul unor conferinte la care am participat. J I Packer si David Short au fost invitati ReFocus 2007 respectiv 2008. Puteti vedea mesajele lor aici si aici
Atasamentul fata de Scriptura este ceea ce poate fi remarcat.

Comments on: "Din nou despre anglicani" (3)

 1. Este trist că s-a ajuns aici. Să sperăm că evanghelicii romăni vor rămâne lângă principiile Scripturii. Avem nevoie de flexibilitate în formele de manifestare ale bisericii şi de statornicie în principii şi doctrină.

  Apreciază

 2. Comunismul, intr-o oarecare masura, ne-a tinut izolati de toate aceste curente. Si de altele bune.
  In acelasi timp ne-a suprimat si abilitatea de a dialoga pe diverse teme, fie ele si contradictorii.
  Nu cred ca, in mare, evanghelicii romani au probleme legate de subiectul mai sus mentionat, dar , in schimb, avem inca mult de invatat in ceea ce priveste dialogul si argumnetarea nepartizana si ideologica.
  Enuntul dvs este foarte bun si-l gasesc rezonabil”Avem nevoie de flexibilitate în formele de manifestare ale bisericii şi de statornicie în principii şi doctrină”, dar ce te faci cand oamenii nu stiu care sunt principiile s-au si le schimba in functie de conjuctura…?!

  Apreciază

 3. Vorbind de principii, eu cred că un pricipiu este ceva ce nu se schimbă. E adevărat că boala românilor este oportunismul, dar va trebui să identificăm acel minim de principii biblice de care avem nevoie pentru o viaţă creştină sănătoasă. În ce priveşte promovarea principiilor, cred că este rolul liderilor din bisericile noastre să facă acest lucru. Avem nevoie de oameni care să îşi clădească viaţa pe principii şi să îi motiveze şi pe ceilalţi să o facă.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: