o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

Povestea asta este asa de terifianta ca nu am nici o placere sa scriu despre ea.
Ba chiar voiam imediat sa schimb pagina web de unde citeam stirea.
Dar, brusc, mi-am amintit ca astfel de adolescenti, de tineri, i-am vazut , cateodata, pe strada. Imbracati de obicei in negru, cu parul cumva mai deosebit, etc, etc… Framantari de ale adolescentei mi-am zis de multe ori. Trece dupa ceva vreme…
Dar cazul acesta mi-a atras atentia inca o data ca exista un pericol. Ca atitudinea de rebel, desi nu ajunge totdeauna in astfel de situatii, totusi, te ajuta sa fii aproape de ele.

Pe scurt, in Rusia, politia a descoperit ramasitele a 4 tineri, de 16 si 17 ani, trei fete si un baiat. Toti patru au fost ucisi de o banda de satanisti. Cei patru erau „Goth”. Si aveau relatii de prietenie cu unii satanisti.

Unul dintre satanisti a declarat dupa ce a fost arestat, impreuna cu alti sapte satanisti, ca „Satan will help me to avoid responsibility, I made lots of sacrifices to him.” (Satan ma va ajuta sa evit responsabilitatea, pentru ca am facut o multime de sacrificiipentru el)

Un alt satanist a zis ca ” he turned to Satan because praying to God did not make him rich.” (m-am intors spre satan pentru ca rugaciunea la Dumnezeu nu m-a facut bogat) . „He said: „I tried to turn to God, but it didn’t bring me any money. I prayed to Satan, and things improved (…Dumnezeu nu mi-a adus nici un ban. M-am rugat diavolului si lucrurile s-au imbunatatit.)

O , si ce m-a uimit cel mai tare. Liderul satanistilor, ca baiat, cantase in corul bisericii…
Iar parintele unuia dintre cei morti stia ca fiul sau are prieteni goths and satanisti si ca umbalu prin cimitire, dar , zicea el, ” ce poate fi rau in asta”

Nu doream sa scriu despre un subiect asa de morbid, dar mi-am zis ca, cine stie, poate este un mic avertisment pentru cei care se joaca de rebelii…

Povestea a fost publicata in The Sun, in Marea Britanie.

Comments on: "adolescenti ucisi si mancati de satanisti" (36)

  1. Suna prea a Stephen King. Intreaga poveste aduce prea mult cu ” Salem’s Lot” desi limita dintre ratiune si nebunie este de cele mai multe ori mai subtire decat un fir de par.

    aurelmateescu :Aveti dreptate.Dar, dupa cum se spunea la un moment dat, ‘viata bate filmul’, sau cartile…

    Apreciază

  2. Astazi dimineata am primit un mesaj cu un text care imi pare actiune satanista, numere fixe, ore precise, premeditare, etc.
    Iata textul:
    „Rugati-va pt pastorul Paul Thangiah care este in Bangladesh .RSS[comunista] intentioneaza sa il ucida, acestia au ars 200 de biserici ieri seara si intentioneaza sa arda 200 de biserici in Orissa. BJP intentioneaza sa ucida 200 de pastori in urmatoarele 24 de ore. Va rog rugati-va pt toti acesti crestini…….De multe ori avem impresia ca niciodata nu a fost mai liberi crestinii ca astazi, dar asta e pentru ca ne uitam doar la zona noastra confortabila si uitam ca fratii nostrii trec in tarile in care crestinismul este persecutat (Asia) prin torturile prin care au trecut si apostolii si primii crestini.. Deschideti ochii! Lumea e mai mare decat cele 3,4 biserici pe care le stim noi si care sunt mai departe de Scripturi ca oricand!”

    Apreciază

  3. Sunt si in orasele noastre , stiu de un caz intr-un liceu baptist….sic
    Acum cativa ani au ucis un copil al strazii.
    In ce fel ne asumam noi, crestinii(poate lideri sau lucratori),pustiul spiritual care bantuie majoritatea adunarilor , nepotismul, slujirea dupa ureche si nu dupa scripturi(pastorul nu pastoreste ci este inginer constructor,administrator etc),teama de a lucra in echipa…adormirea generala?
    De aici vin rugaciunile fara raspuns , viata seaca etc
    Vai …dragostea pare ca s-a racit deja, ce facem?
    Tudor

    Apreciază

  4. blogideologic said:

    Canibalism rusesc
    Aşa cum povesteşte Alexandru Soljeniţîn în cartea Arhipelagul Gulag, unii dintre ruşii ţinuţi în lagăre mâncau din când în când carne de om. Omul ales să fie mâncat era un adolescent – trufanda numit de comeseni „karova” (vacă). Dar această informaţie sumară este constrânsă de Alexandru Soljeniţîn cu nenumărate judecăţi de valoare. Unii nu cred în acel canibalism al ruşilor din lagăre. Alţii, şi anume chiar urmaşii acelor samoiezi, sunt mândri. “Bunică-miu a fost nevoit să prizoniereze la maica rusie, mâncând carne de cal şi din când în când de om.”, citesc pe blogul lui urdumheit. Observaţi continuitatea în frază, –neîntreruptă de ghilotina lui Hume–, între consumul cărnii de cal şi consumul cărnii de om. Dacă primul tip de consum îndeplineşte o funcţie, satisfacerea nevoii de proteine pentru organismul uman, cel de al doilea tip de consum nu mai poate fi justificat prin acelaşi demers, prin niciun demers, de fapt. Un tip virtual civilizat trebuia să intercaleze acolo o judecată de valoare privind canibalismul bunicului său, nu doar o informaţie privind satisfacerea nevoii de proteine a bunicului său. Mărturisesc că eu nu am putut mânca trei zile după acea lectură de blog! Culmea, dar comentatorii nu adaugă vreo judecată de valoare despre această informaţie macabră. Ba, mai mult, unuia chiar i se face foame: “pe iulie 27, 2008 at 12:00 pm17 e. […] oh iti scriu mai incolo epistola . acum mie foame !”. Care a fost, şi care este, marele secret al URSS – ului pentru români ? Au existat acte de canibalism comise de soldaţii sovietici* prezenţi în România, cazuri care au fost muşamalizate de poliţia şi justiţia română. De multe ori, atunci când dovezile duceau direct la sovietici, erau organizate episodic “revolte populare” împotriva unor “canibali capitalişti români”, proprietari de fabrici de mezeluri şi de restaurante. De asemenea Teohari Georgescu, omul de casă al sovieticilor, a mai organizat pentru publicul naiv românesc şi setos de “noua dreptate”, tot bâlciul sângeros al împuşcăturilor comisarului Alimănescu. Este păcat că regizorul Sergiu Nicolaescu nu a dovedit curajul să facă un film arătând adevărul pe tema secretă şi sensibilă. După plecarea trupelor sovietice din România, cazurile de canibalism nu s-au mai înregistrat. * Cazurile de canibalism ale soldaţilor sovietici au constituit sursă de inspiraţie pentru o piesă din dramaturgia lui Barry Collins (autor născut în anul 1941). Din câte ştiu, o reprezentaţie a avut loc şi la Teatrul German din Timişoara, în regia lui Alexander Hausvater.

    Apreciază

  5. Greu de digerat cele scrise !
    Nimic de comentat, sunt vremurile in care traim,controlul tinerilor devine tot mai slab, lupta celui rau tot mai puternica.
    Stau si ma intreb, …”cinta in corul bisericii”,
    ce spune biserica respectiva despre asta ?

    Apreciază

  6. Am parul lung, am si cateva tricouri negre, chiar ascult si heavy-metal. A, sunt si credincios. Nu cred ca imbracamintea sau parul, indreapta omul spre satanism sau alte religii si fapte teribiliste. Depinde de gandirea si personalitatea fiecaruia 🙂
    Toate cele bune!

    Apreciază

  7. teribilism dus la extrem
    😐

    Apreciază

  8. Am vazut si eu filmuletu. Da sati spun drept nici el nu arata a student si nici ea a satanista. Doar ca are paru lung?

    Apreciază

  9. Daca crezi tot ce scrie The Sun, o sa ajungi la balamuc…

    Apreciază

  10. Florin, putem macar sa ne rugam pentru cei care sunt persecutati.

    Tudor, ma ingrozeste faptul ca stiti un caz…Speram sa fie singulare astfel de evenimente.

    Blogideologic, randurile dvs ma fac sa cred – sau cel putin asta este impresia cu care raman, ca este un fel de filosofie a rusilor sa ma schimbe din cand in cand meniul…Oribil.

    bbydoll, si ce extremism!

    dadatroll, nu stiu de filmulet. Eu am citi numai stirea.

    aspoiule, ce bine ar fi daca nu ar fi nimic adevarat. Ar insemna ca 4 tineri mai sunt inca in viata.

    Snapto, nu parul lung si tricoul negru fac dintr-un tanar un satanist, ci filosofia atasata unei astfel de trairi. Cat despre heavy metal, prea multi cantareti celebri de heavy metal au cantari ciudate. Ai grija!

    TTT, vremurile le facem si noi cumva. Chiar si prin indiferenta.

    Apreciază

  11. O sa incep prin a mentiona ca nu iau partea nimanui. Ce am citit a fost groaznic…
    Ai spus: „Dar, brusc, mi-am amintit ca astfel de adolescenti, de tineri, i-am vazut , cateodata, pe strada. Imbracati de obicei in negru, cu parul cumva mai deosebit, etc, etc… ”
    – OK…In primul rand, aici cred ca gresesti mult…si ii faci si pe altii (ceva mai necunoscatori si mai naivi) sa-si formeze parerea ca cei care au un astfel de „look” sunt satanisti…de unde ajung sa fie trase alte probleme. Si mai rau, ajungi sa faci o corelatie negru-rocker-satanist, (din cate s-a observat pe pagina asta), lucru care „incrimineaza” rockerii…ceea ce nu este bine si nici inteligent. Daca esti goth, nu esti neaparat satanist. Satanismul este un cult, un concept. Exista mai multe tipuri de adepti ai acestui cult (4 la numar), iar in cazul de fata este vorba despre acei satanisti „rebeli”, care din pacate, fac ideologia acestui cult sa fie inteleasa exact cum nu este ea in realitate. Ca fiecare alt cult, satanismul are idei bune, idei rele, parti usor de acceptat si altele foarte greu de vizualizat. Pana la urma, asta se intampla in cazul tuturor religiilor si fiecare are libertatea astazi sa aleaga in ce crede. Dar cred ca inainte de a vorbi despre ceva, este bine sa te informezi…si sa scrii asa cum simti bineinteles, cum intelegi, insa intr-o forma care sa nu atace (fara dovezi mai ales) pe altii care n-au nicio vina. Stii tu, daca o singura variabila iti contesta spusele, deja teoria ta a cazut 🙂

    In rest, cele intamplate sunt de groaza! Eu nu pot ajunge la concluzia decat ca cine a putut face asa ceva, clar a avut probleme de natura psihologica…
    Toate cele bune!

    Apreciază

  12. avea dreptate satanistul acela ca Dumnezeu nu ia dat bani ,desi L-a rugat ,daca ar fi cerut mai multa intelepciune ,Dumnezeu cu siguranta i-ar fi dat

    Apreciază

  13. fetitacuchibrituri, multumesc pentru precizarea facuta. Nu am vrut, nici macar implicit, sa ‘incriminez’ un grup de oameni.Totusi cred ca exista culte si culte. Sociologic si psihologic vorbind, unele sunt mai aproape de secte decat altele. Fiecare este liber , este adevarat, dar nu sa faca orice vrea.
    Trebuie sa tinem cont de ceilalti din jurul nostru.

    33de3, oamenii se cred inteligenti si intelepti, asa ca de ce ar cere asta de la Dumnezeu

    Apreciază

  14. rautateaplace said:

    nu tot ce zboara se mananca si nu tot ce se imbraca in negru e satanist sau emo…asta unu si doi…s-a intamplat in rusia!!!!!asta spune multe…nu cred ca religia ar trebui sa conteze mai mult ca natia…aia si cand vb zici ca te mananca.

    Apreciază

  15. Aurel Mateescu, ai spus ca multe trupe celebre de heavy-metal au cantari ciudate. De exemplu imi place mult cum suna formatia Marduk,dar nu o s-o ascult niciodata, pentru ca versurile despre Satan nu ma intereseaza.:)

    Apreciază

  16. Ok…unele sunt mai aproape de secte…in ce sens? Ca se desprind de acea „biserica oficiala”? Sau…? Eu personal consider Biserica un simplu instrument de manipulare… Nu am nimic cu credinta, cu spiritul,dar nu indraznesc sa spun ca o religie este mai buna ca alta. Ai spus:”Fiecare este liber, (…), dar nu sa faca orice vrea” – corect, trebuie sa raspunda in fata legii dupa parerea mea(atunci cand face un lucru imoral si rau la adresa celorlalti), nu in fata unei „biserici oficiale” care nu admite adevarul decat ca si cum ar exista doar in doctrinele sale. Tinem cont de ceilalti, dar ceilalti nu prea tin cont de noi. Ideologia mea oricum are in vedere ca poti face orice, atat timp cat nu-i afecteaza negativ pe cei din jurul tau (si pe tine, evident). Deci sa nu crezi ca sunt de acord cu ce au facut acei …sa-i numim „oameni” (desi e greu)!!! Doar ca daca au existat doi nebuni care au aplicat asa ceva si s-au auto-intitulat „satanisti” (in cazul de fata), nu inseamna ca toti care se indreapta spre acest cult fac acelasi lucru… De curand am vazut un caz la TV in care un preot ortodox cica ar fi violat o tanara…asta nu inseamna ca toti preotii ortodocsi sunt violatori,nu? (sunt sigura ca sunteti de acord). Dar daca ar fi fost violata de un (sau orice alt tip de ) 90% dintre oameni cred ca ar fi spus ca tocmai pentru ca era satanist, a violat-o…Hmm…vad o urma mica de „discriminare”?…Asa ca eu nu prea inteleg: daca nu suntem la fel…nu avem aceleasi conceptii sau nu ne imbracam la fel ca restul, daca nu urmam „turma”…suntem alungati…vazuti ca sectanti sau devianti?…

    Apreciază

  17. Asa cum spunea cineva inaintea mea, pentru multi roacher=satanist. Cel mai bine e sa nu discuti daca nu cunosti toate aspectele problemei. Goth nu inseamna satanist, roaker nu inseamna satanist si nici daca asculti heavy metal nu esti satanist. Una e sa asculti..alta e sa practici. La fel cum si interpretarea pentagramei are multiple variante.
    Revenind la post-ul initial, din partea mea cei care au facut acele lucruri groaznice ar trebui pedepsiti cu moartea si torturati inainte, dar torturati chiar de membrii aceluiasi cult, ca sa simta pe pielea lor ce au simtit si victimele.

    Apreciază

  18. Nu am afirmat nicaieri ca rocker=satanist,heavymetal=satanist, nici ca goath=satanist.
    Ca sunt unele lucruri care te-ar aduce mai aproape de satanism, asta este cu totul altceva.
    Oricum, trebuie sa fim constienti ca muzica pe care o ascultam, impreuna cu versurile adiacente, nu este chiar asa neutra. Provoaca stari si initiaza actiuni.

    Sper totusi ca satanistii acestia mai pot fi recuperati… pentru bine…

    Apreciază

  19. fetitacuchibrituri,
    unele sunt mai aproape de secte din alt punct de vedere, si anume , ziceam eu, psihologic si sociologic. Nu vorbeam de aspecte doctrinare sau teologice. Teologic este una sa fii secta – adica sustii niste doctrine gresite raportate la o anumita biserica sau la o traditie sau la o anumita carte.
    Psihologic si sociologic aspecte de secte pot avea orice grupari, nu neaparat religioase care manipuleaza membrii, ii izoleaza de societate si obtine avantaje de pe urma specularii sentimentelor si avutiilor acestora.

    Personal nu m-as grabi sa condamn biserica cu atata usurinta, dar nici nu m-as raporta numai la ea. Va recomand sa cititi cea mai buna biografie a lui Isus Cristos. Biblia este despre Isus , nu despre biserica, chiar daca biserica ar trebui sa fie un reprezentat al lui Cristos.

    Cat despre liberate , un sfant, apostolul Pavel spunea,
     „Toate lucrurile îmi Sunt îngăduite, dar nu toate Sunt de folos; toate lucrurile îmi Sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine”

    Apreciază

  20. blogideologic said:

    @ Aurel Mateescu
    Da, este un vechi “arhetip cultural samoied” al slavilor răsăriteni. Varegii, adică vikingii răsăriteni care au fondat Rusiile pe istmul baltico-pontic, s-au forţat tot timpul să stîrpească această “gastronomie de samoied” printre slavii răsăriteni, după ce i-au obligat să se creştineze. Reforma dură a lui Petru Velikii de europenizare a Rusiilor se explică prin această politică a varegilor creştinaţi şi civilizaţi de Bizanţ, de eradicare a barbariei printre slavii răsăriteni. Chiar şi Adorno explică politica lui Stalin drept continuarea politicii lui Petru Velikii de iluminare a Rusiilor.

    Apreciază

  21. […] gastronomic samoied Domnul Aurel Mateescu scrie despre canibalismul rusesc în postarea : https://aurelmateescu.wordpress.com/2008/09/23/adolescenti-ucisi-si-mancati-de-satanisti/ . Am comentat: Aşa cum povesteşte Alexandru Soljeniţîn în cartea Arhipelagul Gulag, unii […]

    Apreciază

  22. Eu am vazut filmuletu ca la stiri nu citesc si nu ma uit. Si nici macar nu manca chiar tot nu mai o parte.

    Apreciază

  23. Marduk e o trupa tare de black metal…Dar nu despre asta vreau sa vorbesc. Vreau sa spun ca trupele au versuri si versuri…depinde de stil (black metal-ul inseamna mai mult decat doar muzica, stilul asta intra si in niste sfere ideologice. In fine…ideea este ca numai un idiot poate lua ca atare niste versuri…sau numai cineva care habar nu are despre ce este de fapt vorba acolo, care nu intelege ideea si face totul pe dos din necunostinta de cauza. Sa luam si alt exemplu: maneaua: vorbeste despre bani, femei, batai etc… numai un idiot poate sa isi construiasca viata conform versurilor astora.

    Nessie: Daca i-am fi torturat pe acei indivizi…cu ce am fi fost mai buni sau mai presus fata de ei?

    Aurel Mateescu: sunt de acord cu tine. Asta ziceam si eu…de manipulare, doar ca am dat spre exemplu Biserica „oficiala”, in care zace o vointa extraordinara de a detine controlul si puterea. Pe de o parte aceasta este necesara, pentru ca tine membrii unei societati sub un anumit control…insa atunci cand apar minciuna si impunerea exagerata, deja se schimba lucrurile. Cat despre Biblie…e o carte extraordinara, fantastica, fictionala din pacate.
    Iar daca Biserica ne spune ca fericirea o vom gasi pe lumea cealalta, apai daca nu ma insel Iisus ne invata ca fericirea este acum si aici, in momentul in care traim, fericirea nu este promisa, ea trebuie pur si simplu traita. Ce ne invata Biserica? Ca daca traim modest si sarac pe lumea asta, pe cealalta o sa avem de toate…Si chiar de ar fi asa: preotii (cei care ne invata) de ce nu traiesc la fel? Sunt plini de aur, iau bani de la oameni, nu-si tin slujbele cum trebuie etc. Condamn Biserica drept institutie si nu ca forma spirituala.Iar citatul din Pavel e chiar frumos…ne invata ca ar trebui sa realizam lucruri care sa ne faca pe noi si pe cei de langa noi fericiti,iar „nimic nu trebuie sa puna stapanire pe mine” s-ar putea referi (si) la ideea de a avea mereu o minte libera.

    Apreciază

  24. @blogideologic

    Samoiezii nu sunt slavi. Limba lor se pare ca face parte din grupul limbilor uraliene. Numele lor dat de rusi – „samo-yed”, pare sa marcheze o bariera culturala intre cele doua popoare.
    Varegii au legatura cu primul stat rus; a presupune ca au o legatura cu Petru cel Mare nu este mult ? Reforma lui Petru cel Mare poate este legata mai degraba de adoptarea modelului occidental de dezvoltare prin comert si expansiunea maritima.
    In timp de razboi , cand oamenii cad prada panicii raspandirea zvonurilor se produce cu mare usurinta. In plus masinaria de propaganda a inamicului incearca sa-si prezinte adversarii intr-un asemenea mod incat soldatul sa nu aiba retinere in a-i ucide.
    Sunt relatari de cazuri de canibalism in fosta URSS dar care se pare ca au fost determinate de foamete .

    Apreciază

  25. […] * puteti citi tot articolul aici […]

    Apreciază

  26. Olteanu Ion said:

    Este ingrozitor si ce este mai dureros decat acest fapt , este adormirea spirituala si de gandire a oamenilor. Acesta plasa in care diavolul cauta sa cuprinda pe oameni, si anume: 1. ca putem face tot ce dorim, 2. orice este ingaduit, 3. nu pletele conteaza, 4. orice muzica este ingaduita, ar mai fi multe dar raspund deocamdata la acestea.
    1. Eclesiastul 11:9 ,,Bucura-te tinere in tineretea ta, fii cu inima vesela cat esti tanar, umbla pe caile alese de inima ta si placute ochilor tai; dar sa stii ca pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecata.”
    2. Acelasi raspuns pe care la dat aurel mateescu, vorbele apostolului Pavel in 1 Corinteni 6:12.
    3. Tot apostolul Pavel ne spune in 1 Corinteni 11:14-15 urmatoarele: ,, Nu va invata chiar si firea ca este rusine pentru un barbat sa poarte parul lung, pe cand pentru o femeie este o podoaba sa poarte parul lung? …”
    4. Muzica este un lucru frumos lasat de Dumnezeu pentru lauda si marirea Sa, numai ca oameni folosesc muzica ca un mijloc de defaimare, de minciuna si josnicie (nu toata bineinteles), dar in Sfanta Scriptura gasim: a) 1 Cronici 16:23, ,, Cantati Domnului, toti locuitorii pamantului! Vestiti din zi in zi mantuirea Lui;” b) Psalm 47:6-7, ,, Cantyati lui Dumnezeu, cantati! Cantati Imparatului nostru, cantati! Caci Dumnezeu este Imparat peste tot pamantul: cantati o cantare inteleapta!” c) Efeseni 5:19, ,, Vorbiti intre voi cu psalmi, cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti, si cantati si aduceti din toata inima lauda Domnului.”
    Noi trebuie sa ne rugam ca Domnul sa ii indrepte si sa-si vina in fire (Luca 15:17) si de asemeni si pentru noi ca Domnul sa ne dea taria si puterea sa tinem curata cararea. Domnul sa va binecuvanteze.

    Apreciază

  27. Acelasi Sun care zicea ca Romania va invada Marea Britanie cu SIDA? 😉

    Hai sa fim serios.

    Apreciază

  28. Ma prapadesc de ras! Hai sa fim seriosi! De cretinul ala care a pus anunt pe net ca vrea sa haleasca un voluntar stiati? E de mirare ca a si gasit cateva sute de cretini care urlau „pick me, pick me”. In final si-a facut omu’ pofta si l-a mancat pe unu, nu inainte ca ala sa fi servit o portie din propriul sau p….s impreuna cu cel ce a lansat anuntul. Tare, nu? Cat despre pletosi, par lung si muzica rock … sunt la fel de daunatori/daunatoare ca si muzica pop, techno, house sau manelele. Fiecare intelege ce vrea!

    mesaj editat

    Apreciază

  29. Pffff… Olteanu Ion, cu tot respectul va spun: oamenii ca dumneavoastra distrug societatea si libera gandire 😛 Din ce citesc, incep sa cred ca Dumnezeu e un persecutor, nu un iubitor de oameni: nu ne lasa se ascultam ce muzica ne face sa ne simtim bucurosi…Mai citeam mai demult intr-o carte scrisa de un preot ca cica ar fi pacat sa canti altceva in afara muzicii bisericesti…sau ca e pacat sa ai covoare cu simboluri care sa duca spre „semnul crucii”…Hai sa fim seriosi 🙂

    Ati spus: „Tot apostolul Pavel ne spune in 1 Corinteni 11:14-15 urmatoarele: ,, Nu va invata chiar si firea ca este rusine pentru un barbat sa poarte parul lung, pe cand pentru o femeie este o podoaba sa poarte parul lung? …”
    – Eu prin mai toate pozele l-am vazut pe Iisus cu parul lung… Ce sa inteleg eu din contradictiile astea? 🙂

    Biblia este doar o carte de fictiune, frumoasa intr-adevar…ca orice alta carte de mitologie. Totul se reduce la religiile solare…Unde SOARELE e elementul din prim-plan…
    Exista atatia zei in mitologie care aveau aceleasi inzestrari ca Iisus, s-au nascut si au murit in moduri similare…si mai mult decat atat: au reinviat dupa 3 zile 😛

    Un exemplu oarecare… zeul Mithra se inalta spre cer spre a implini (ghici ce) Judecata de Apoi si pentru invierea trupurilor. Ambii (si Mithra si Iisus – si nu numai cei doi) s-au nascut pe (ghici cat) 25 decembrie…Nasterea zeului Mithra, sau zeul Soare, se sarbatorea inca dinaintea aparitiei crestinismului…Pana in secolul al IV-lea (e.n.) crestinii au sarbatorit nasterea lui Iisus pe 6 ianuriare, tot atunci sarbatoreau egiptenii nasterea eonului si grecii pe a lui Dyonisos. Si revenind la Mithra (ca la el ma oprisem) pana si botezul se aseamana… painea, vinul de la crestini, se aseamana cu painea si apa de la mithraism…inaltarea la cer, nemurirea sufletului etc. Si asta e doar un exemplu…

    Este frumos sa crezi in ceva…e exact ca atunci cand eram copii si credeam in Mos Craciun… Mos Craciun e cel mai tare 😀 Il simtim langa noi in fiecare an, insa suntem constienti ca nu exista…

    Apreciază

  30. fetitacuchibrituri:

    nu incurajez pe blog atacul la persoana (in cazul de fata Olteanu Ion). Inteleg ca o spuneti cu tot respectul, dar mai principial este sa atacam idei si nu persoane. De exemplu ar fi fost mult mai potrivit sa contraziceti o anumita idee de a dansului si sa nu spuneti ca ” persoane ca dumneavoastra distrug societatea si libera gandire”

    Apreciez cunostiintele dvs de istorie a religiilor. Eu insumi mi-am inceput periplul spiritual ‘tocind’ istoria religiilor a lui Eliade. Sunt unii care chiar inclina sa creada ca chiar el , in ciuda inclinatiei pe care o avusese in tinerete spre religiile orientale, spre batranete a dat tot mai multa atentie crestinismului. dar asta nu conteaza acum, indiferent care a fost realitatea…

    Cat despre Biblie se pot spune multe, dar ma opresc la capitolul despre Isus , pentru ca ati mentionat cateva date.
    Putem compara cu oricare mitologie si poate vom gasi elemente de asemanare, dar, si aici este poarta de despartire, crestinismul se bazeaza pe fapte istorice. Nici cel mai acerb impotrivitor nu ar contesta asta. Sunt niste evenimente care s-au intamplat si asa a aparut biserica
    Si-n afara de datele istorice, credinta joaca un rol esential. Daca nu crezi ca Dumnezeu exista, atunci avem un alt cadru de referinta.
    Porneste de la o intrebare simpla.
    A existat sau nu Isus vreodata?
    Daca, da, de unde stim asta?
    Biblia ni-l prezinta.
    Este adevarata sau nu imaginea care ne este prezentata in Biblie?
    Daca nu, atunci de unde stim ca a existat vreodata?
    Daca da, atunci ar trebui sa o luam in serios.

    Inca ceva, tot ce scrie in Biblie despre Isus a fost scris de apostoli sau discipoli ai acestora. Apostolii au fost gata sa sustina cu pretul vietii ceea ce predicau despre Isus, inclusiv invierea. De fapt toti cei 12 apostoli au murit ca martiri pentru ca au sustinut ceea ce stiau despre Isus.
    Tu ai muri pentru o minciuna sau pentru un mit care stii ca nu este adevarat? Nici un om normal nu ar face asta.
    Pe de alta parte, trebuia sa stii ca l-a inceput chiar apostolii nu au crezut ca a inviat. Asta pana l-au intalnit…
    la fel se intampla cu fiecare din noi. Nu credem pana il intalnim…

    Apreciază

  31. Olteanul Ion: Nu asta a fost intentia, asa ca imi cer scuze pentru afirmatii…
    Aurel Mateescu: Nu am crezut ca vor deranja foarte tare, avand in vedere ca si dumnevoastra ati atacat la inceput o anumita categorie de tineri…in mod indirect, adevarat. Oricum, sper sa imi acceptati scuzele 🙂
    Cat despre intrebarile puse mai sus…as avea niste raspunsuri, dar uitandu-ma la titlul blogului ajung la concluzia ca ne-am cam departat de la subiectul initial cu mult mai mult decat ar fi trebuit. Totusi, ii indemn pe oameni sa aiba o minte libera, sa creada mai degraba in iubire si natura (decat in niste doctrine), dar sa-i accepte si pe ceilalti care nu au aceleasi convingeri ca ei…

    Iar legat de subiectul initial…nu cred ca exista om pe aceasta lume care sa se bucure de cele intamplate. Este ingrozitor ca s-a putut intampla asa ceva…Astfel de indivizi raspund in fata legii, desi acest lucru nu-i va aduce inapoi pe cei ce au murit…

    Mi-a facut placere sa conversez 😉

    Apreciază

  32. admir eleganta dvs. Aveti dreptate, ne indepartasem mult de ideea initiala.

    Si eu sunt un adept al gandirii libere, al traiului in armonie cu natura si al iubirii.

    Numai ca stiu un lucru: Isus a spus: „Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi!”
    Natura a fost si ea creata…

    Apreciază

  33. fetita cu chibrituri

    Va multumesc pentru scuze si ma scuzati deoarece nu am avut posibilitatea sa raspund (probleme personale si nu am avut timp).

    Deoarece va-ti dat numele ,,fetita cu chibrituri”, deduc ca va afectat foarte mult povestea acelei fetite cea ce dovedeste o sensibilitate si bun simt si nu sunteti o persoana rea.

    1. Dumnezeu iubeste cu o dragoste nespus de mare pe oameni, un ,,ocean de dragoste” asa cum spunea poetul Ioan Alexandrescu, dar omul este neascultator il ignora si traieste dupa pofta firii pamantesti, nu asa cum trebuie si cum doreste si Dumnezeu, adica in neprihanire, curat si frumos intr-un cuvant in sfintenie asa cum ne invata si Apostolul Petru in 1 Petru 1:16, ,,Fiti sfinti caci Eu Sunt Sfant”. Cea ce este dureros este ca omul crede ca asa este bine iar anumite moduri de viata sunt acceptate si legal, iar cei care spun adevarul sunt criticati pentru descriminare si dau un exemplu: homosexsualitatea si casatoriile intre homosexsuali. Dumneavoastra vedeti ceva normal in acest lucru? De ce a fost creeati barbatul si femeia? Nu ca sa traiasca impreuna si sa se inmulteasca, unirea barbatului cu femeia prin casatorie este singurul lucru predestinat de Dumnezeu, Geneza 2:24, ,, Deaceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup.”, iar femei ii spune in Geneza 3:16, ,, Femeii i-a zis: ,,Voi mari foarte mult suferinta si insarcinarea ta; cu durere vei naste copii, si dorintele tale se vor tinea dupa barbatul tau, iar el va stapani peste tine.” Va rog sa-mi spuneti cum se pot inmulti doi barbati sau doua femei, si cine este barbat si cine este femeie intr-un cuplu homosexsual?

    2. Pozele pe care le-ati vazut cu Domnul Isus cu parul lung sunt facute de oameni din imaginatia lor, dumneavoastra l-ati vazut in realitate? Doresc ca atunci cand o sa-L vedeti sa va spuna ,, Veniti binecuvantatii Tatalui Meu de mosteniti Imparatia, care v-a fost pregatita de la intemeierea lumii.” Matei 25:34.

    3. Tot ce spune Biblia se sunt consemnate si in istorie, dar despre faptele zeilor despre care spuneti nu sunt adeverite istoric.

    4. Nu va lasati influientat de cea ce spun alti , cititi Sfanta Scriptura si in sinea dumneavoastra fiti cinstit cu dumneavoasta.
    5. Domnul Isus va iubeste, El iubeste pacatosul, dar nu iubeste pacatul, Isaia 42:3, ,, Trestia franta n-o va zdrobi,si mucul care mai arde inca, nu-l va stinge. Va vesti judecata dupa adevar.” Isaia 42:3.

    Va spune ca si eu am fost ateu dar in momentul in care am vazut Puterea si Mana lui Dumnezeu in viata mea nu am mai putut sa dau inapoi cu piciorul intr-un tepus.

    Inchei cu dorinta fierbinte ca sa faca Domnul ca sa vedeti adevarul si sa fiti fericit.
    Domnul sa va binecuvanteze . Cu toata dragostea Olteanu Ion

    Apreciază

  34. blogideologic said:

    @ Marcel
    Ai dreptate, dar eu vorbesc despre cuvântul rusesc samoied, cu traducerea canibal. Apoi, statalitatea la slavii răsăriteni este impusă de vikingii care călătoreau pe istmul baltico-pontic, numiţi şi varegi. Iaroslav cel Înţelept era de fapt un vareg. Spuneam că Petru Velikii continuă politica varegilor de intensificare a statalităţii în Rusia. Dar acolo, în Rusii, sunt în conflict, probabil vor mai fi încă o mie de ani, două arhetipuri: cel a slavilor, şi cel al varegilor. Unul static şi primitiv, celălalt dinamic şi universalist. Încântat de conversaţie.

    Apreciază

  35. 1. Nu am absolut nimic cu homosexualii, atat timp cat isi vad de treaba lor…Nu-mi place felul lor de a se imbraca si a se comporta, dar atat timp cat n-o fac in mijlocul strazii, ci in particular, din nou, consider ca este problema lor. Unii oameni (biologic vorbind) se nasc cu niste probleme cromozomiale (ne invata la biologie mai demult, dar a trecut atata timp ca nu mai stiu exact povestea) si din aceasta cauza ar avea astfel de „inclinatii”…Altii o fac doar pt a atrage atentia,iar aici probabil de vina este faptul ca nu se pot integra in societate. Cu tehnologia de astazi cred ca e posibil orice…apropo de inmultire. Nah, o fi scarbos (scuzati vocabularul), dar asta avem, cu asta traim, vorba aia…Nu-i putem alunga de pe planeta,nu? Deja ii izolam, neacceptandu-i in societate…Saracii… Pana la urma sunt si ei oameni ma gandesc.

    2. Nu pot vedea in realitate ceva ce nu exista… Mi-ar placea la nebunie sa existe, iar ideile acelea cu viata vesnica sa fie pe bune, dar din pacate nu are rost sa-mi fac sperante degeaba, ci mai degraba sa traiesc frumos in viata asta si sa ma bucur de tot ceea ce imi ofera ea.

    3. Istoria este scrisa de oameni…si multe date din anumite documente istorice sunt „cu goluri”…

    4. Niciodata nu m-am lasat influentata de alti oameni, ca dovada a tot ceea ce am vorbit pana acum pe blog. Am spus pur si simplu parerea mea si nu ma astept ca si altii sa mi-o impartaseasca, vreau doar sa nu mi se impuna sa cred in ceva doar pentru ca asa cred toti. Si aici cred ca va contraziceti: spuneti sa nu ma las influentata de altii, dar sa citesc Sf. Scriptura…asta nu inseamna sa ma las influentata de Sf. Scriptura?

    5. Daca iubeste pe toata lumea…si exista cu adevarat, cum explicam existenta raului? Cum explicam moartea unui nou-nascut? Se spune ca atunci cand parintii fac pacate, Dumnezeu nu ii pedepseste pe ei, ci pe urmasii lor…Atunci, daca Dumnezeu e atat de iubitor…cum de lasa un nou-nascut sa moara? Cum de accepta ca oamenii pe care ii iubeste sa sufere? Ce inseamna atunci „iubirea” din punctul lui Dumnezeu de vedere? Suferinta?

    Eu nu sunt atee. Sunt spirituala pana in panzele albe 🙂 Dar consider ca „Dumnezeul” meu sta in natura, nu pe un nor in cer pedepsindu-ma pentru pacate. Nu-l consider pe Dumnezeu „fiinta invizibila”, ci il am in fata ochilor,in natura existenta,care e perfecta si frumoasa, iar el nu ma va pedepsi niciodata pentru nimic, ci ma va lasa sa imi traiesc viata asa cum imi place. Nimic nu este mai presus de natura si de natural.

    Ceea ce va doresc eu dumneavoastra, este pur si simplu sa fiti fericit, indiferent in ceea ce credeti, dar sa lasati si celorlalti libertatea de a crede in ceea ce simt ei. Toate cele bune!

    Apreciază

Lasă un comentariu