o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

Rar mi-a fost dat sa citesc o marturie atat de sincera  ca aceea facuta de acest om despre care veti citi in articolul de mai jos.

In particular el vorbeste despre Africa, dar putem extrapola.

Motivul pentru care biserica face misiune este simplu: este nevoie ca oamenii sa fie eliberati!

Si de asta nu are nevoie numai Africa, ci si cei ‘crestinati’ de mii de ani.

Evanghelia lui Cristos este cea care aduce lumina si eliberare.

Este interesant ca un ateu declarat, cum este autorul articolului de mai jos, poate fi atat de onest incat sa spuna lucrurile pe care le spune.

„Now a confirmed atheist, I’ve become convinced of the enormous contribution that Christian evangelism makes in Africa: sharply distinct from the work of secular NGOs, government projects and international aid efforts. These alone will not do. Education and training alone will not do. In Africa Christianity changes people’s hearts. It brings a spiritual transformation. The rebirth is real. The change is good.”

(Un ateu declarat -spune autorul despre sine –  m-am convins de contributia enorma pe care evanghelismul crestin o face in Africa: o contributie total distincta de aceea a altor ONG seculare, a proiectelor guvernamentale sau a efortului internatinal de ajutorare.Acestea singure nu vor reusi. Educatia si pregatirea, in ele insele, nu vor reusi. in Africa, crestinismul schimba inima oamenilor.Aduce o transformare spirituala. Renasterea este reala. Schimbarea este buna)

„Removing Christian evangelism from the African equation may leave the continent at the mercy of a malign fusion of Nike, the witch doctor, the mobile phone and the machete.”

(Indepartarea evanghelismului crestin din ecuatia africana ar putea lasa acest continent la cheremul   unei fuziuni maligne dintre Nike -/comercialism/- , vrajitorie, telefonie mobila si macheta  -/sabii pe care oamenii le-au flosita in diferite maceluri./…)

Puteti citi tot articolul aici

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: