o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

Saptamana Mare

Crestinatatea din zona unde ma aflu , in marea ei majoritate, intra inceea ce traditional a fost numit „Saptamana Mare” sau „Saptamana Patimilor”. Zilele care urmeaza comemoreaza ultimele zile din viata lui Isus, viata de dinainte de inviere.
Evangheliile aloca un procentaj covarsitor acestui ultim segment din viata lui Isus. Un sfert din unele, chiar aproape jumatate din altele, spatiul conferit ultimei saptamani din lucrarea si invatatura Mantuitorului, a devenit unul dintre cele mai semnificative pentru credinta crestina.
Dupa un post de 3 luni -post de blog, bineinteles, ma apropii din nou de acest spatiu.
De cateva zile am reinceput sa citesc blogurile altora. Cateva mi-au facut placere si le-am simtit lipsa cat am stat departe de ele. Altele, dimpotriva, ma fac sa cred ca am castigat timp pretios, necitindu-le.
Dintr-un anumit punct de vedere, asa sunt toate blogurile – in functie de interes – o pierdere de vreme sau o adevarata incantare.
Fiind Saptamana Mare mi-as dori ca blogurile crestine sa reflecte mai mult ceva din spiritul cu care Mantuitorul si-a spus cuvintele si si-a facut lucrarea. Nu numai zilele acestea , ci in general.

P.S. Este Saptamana Mare aici in Canada, dar nu inca si-n Romania.Pacatul dezbinarii crestinilor sau o oportunitate de a reflecta de doua ori la profunzimea semnificatiei evenimentelor pascale?

Comments on: "Saptamana Mare" (2)

 1. iu uolcam bac …

  Apreciază

 2. „Pacatul dezbinarii crestinilor sau o oportunitate de a reflecta de doua ori la profunzimea semnificatiei evenimentelor pascale?”
  –––––––––––––-

  Raspuns:

  O oportunitate de a reflecta de doua ori la profunzimea semnificatiei evenimentelor pascale.
  Pe langa sarbatorirea din fiecare Duminica.

  ps. daca Dvs sunteti din Ardeal, va aduceti aminte cu bucurie cum veneau vecininele maghiare cu farfuria cu prajitura si oua rosii de „Pastele ungurilor:) si cum mama Dvs facea la fel de „Pastele romanilor”.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: