o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

o povestioara

Ion Fiecare, Gheorghe Oricine, Mihai Cineva, Nicolae Nimeni.

Toţi cei patru sunt oameni cumsecade. Trec drept oameni de clasă înaltă şi îi întâlneşti pretutindeni. Toţi sunt vecini şi membri într-o biserică locală. Totuşi Fiecare, Oricine, Cineva şi Nimeni sunt puţin cam ciudaţi. Nu din cauza capriciilor lor, că fiecare e diferit de celălalt, dar aceştia au o mentalitate aparte vis-a-vis de biserică şi misiune. În cele ce urmează vă voi exemplifica activitatea lor în Ziua Domnului.

Fiecare, de obicei rămâne acasă duminica, pentru că trebuie să se odihnească. De data aceasta s-a dus la pescuit. De ce? Ca să aibă ce povesti a doua zi la serviciu.

Oricine, ar vrea să meargă la biserică; are intenţii bune şi serioase, dar îşi aduce aminte că are de lucru.

Cineva s-a supărat pe pastor din cauza unor lucruri pe care acesta le-a spus despre dintr-o pildă a Domnului Isus, cum că lumina care ar trebui să lumineze celor din jur e aproape stinsă şi face mai mult fum decât lumină. Cineva susţine că păstorul l-a vizat pe el, în mod direct, că are ceva cu el.

Dacă Oricine merge la biserică, atunci se supără Cineva, şi, ca să nu fie supărare, Oricine şi Cineva au hotărât să stea amândoi acasă.

Imaginaţi-vă cine a mers la Biserică. Nimeni! Credeţi că este o glumă? Nu! Dintre toţi, Nimeni e singurul om cumsecade. Cine merge în vizite? Nimeni! Cine merge la muncă voluntară? Nimeni! Cine e gata să întindă o mână de ajutor fraţilor în nevoie? Din nou, Nimeni! Cel mai harnic, săritor şi plin de zel este el, adică Nimeni.

Odată, pastorul a făcut apel către cei patru vecini să ţină ora de rugăciune. Oricine a crezut că va merge Cineva. Dar ştiţi cine s-a încumetat până la urmă? Nimeni! Altă dată s-a întâmplat că s-a mutat prin vecini un străin (necredincios). Era de datoria tuturor celor patru să meargă să-l ajute şi să-i vorbească depre Cristos. Fiecare s-a gândit că va merge Cineva, dar s-a înşelat. Oricine ar fi putut face un minimum de efort să meargă la noul vecin să-i vorbească despre mântuire, dar s-a gândit că nu este el cel mai deştept, că, la urma urmei, Fiecare e mai cu scaun la cap. Nu mai are rost să vă spun cine a mers până la urmă. Nimeni!!!

Morala:

Toţi suntem răspunzători de lucrarea lui Dumnezeu şi de mântuirea altora. Dacă spunem în sinea noastră că lucrarea sfântă o face Fiecare sau Oricine sau, în cele din urmă, Cineva, n-o s-o facă nimeni. Biblia ne învaţă „Să sporim în lucrarea Domnului, căci ştim că osteneala noastră nu este zadarnică” (1 Corinteni15:58).

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: