o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

Roman Polansky

Cu catava vreme in urma, scurta vreme, Marius a lansat o mica discutie despre Polanski.

Lasand la o parte faptul ca unii comentatori nu stiu sau nu vor sa se tina de tema de discutie si o tot abat- vezi aluziilor unora la Alin Cristea –  tema si personajul au fost bune pentru o discutie etica despre iertare si pedeapsa.

In jurul lui Polansky s-au adunat acum o seama de alti artisti, ba chiar si personaje din diferite aparate ale unor guverne, toate acestea cerand ca Polansky sa fie lasat in pace.

Nu mai comentez ce ar trebui  sa se faca cu Polanski pentru ca sunt deja destule comentarii  pe web .Dar o intrebare tot am si nu pot sa o tin numai pentru mine. O intrebare pe care am gasit-o, marginal , in unele bloguri de limba engleza. Nu cred ca au preluat-o publicatiile de mare tiraj-cititori.

Intrebarea este aceasta: Ce ar fi fost daca Polansky era preot catolic?

Puneti in locul cuvantului preot oricare altul: pastor, profesor, etc

Pentru cei care nu stiu, au fost unele scandaluri , larg mediatizate, in care anumiti preoti catolici erau acuzati ca ar fi molestat copii- cu decenii in urma. Astfel de acuzatii s-au terminat , in unele cazuri cu condamnari ale celor vinovati sau  in alte cazuri, cu sume enorme de milioane de dolari platite ca despagubiri pentru traume.

Indiferent de solutia gasita – plata sau pedeapsa- opinia publica, presa, artisti, guvernele, etc nu si-au pus problema ca ar trebui sa sustina, sau sa intervina  pentru preotii vinovati.

Asadar, cum ar fi fost daca Roman Polansky ar fi fost preot catolic?

Comments on: "Roman Polansky" (2)

  1. draga Aurel, ai dreptate… dacă Polansky ar fi fost un pastor baptist, tînăr și în vigoare, care ste acuzat că ar fi încercat să se dea nu la una, ci la mai multe fete… cum am fi procedat?

    O posibilă soluție: săracu, predică așa de bine, este călătorul căzut între tîlhari!

    cu perplexitate,
    electronically yours,
    mc

    Apreciază

  2. Marius, tu parca vorbesti inspirat de fapte reale 🙂 Nu stiu nimic, dar nici nu vreau sa aflu…
    Intrebarea mea era mai mult ca sa arat discriminarea pe care o face media.
    In rest, Doamne ai mila de noi…

    Apreciază

Lasă un comentariu