o interactiune personala si aleatoare cu mediul inconjurator :-)

Ai grija ce pui pe blog

Va mai aduceti aminte ca , recent, o anumita Conventie baptista  a luat o oarece pozitie fata de bloguri?

Iata inca o situatie.

Datorita pozitiei pe care o manifesta pe blogul perosnal, un pastor baptist din Oklahoma, Wade Burleson, a fost sanctionat de  International Mission Board. Wade este si el  membru in comitetul respectiv. Dar pentru ca  ii critica pe ceilalti sau are anumite poziti pe blog care sunt in dezacord cu ceilati membrii ai bordului,  si-a atras nemultumirea celorlati.

Drept urmare, el a fost suspendat din pozitia de mebru al bordului pentru urmatoarele patru intalniri.

Ca sa se invete minte ! 🙂

Sa mai zica cineva ca bloguitul nu este periculos 🙂 !

Cineva spunea recent ca-i bine sa ceri voie de la biserica 🙂

Sau macar de la comitet 🙂

Aviz amatorilor!

Ce ziceti?

Comments on: "Ai grija ce pui pe blog" (22)

  1. Interesanta treaba cu „suspendarea”. Banuiesc ca Wade avea o arma ascunsa de care ceilalti din comitetul sus amintit nu stiau si, de teama sa nu fie sapati pe la spate, au luat masura suspendarii lui.

    Eu personal cred ca a fost parat de cineva. Ce, astia din comitete altceva nu au de facut decat sa stea pe internet sa vada daca vreunul din membrii lor nu a scris ceva „aiurea”, ca sa aiba motiv de penalizare? Sau probabil are salar dupa masura disciplinarilor aplicate – precum cei din asa-zisa politie din Romania (deja sunt dezgustat de ea, de aia am spus „asa-zisa”…).

    Apreciază

  2. Asta da libertate nu?

    Daca si blogaritul poate deveni o forma de control, atunci mai bine ne oprim 🙂

    Cosmin

    Apreciază

  3. ‘Blogaritul’ poate fi o forma de control, uneori de manipulare sau pur si simplu barfa. Uneori transmitere de informatii, comunicare…
    Unii s-au si oprit… 🙂

    Apreciază

  4. Recent am vorbit cu un blogger care a fost disciplinat de catre conducerea bisericii din care face parte. Cazul mi se pare vrednic de studiat si abia astept vremea cind se va putea discuta public despre acest caz.

    De fapt, ar fi o ocazie buna pentru a se discuta despre ceea ce inseamna disciplina bisericeasca, care e rolul ei si care sint formele pe care le poate lua.

    In cele din urma, chiar daca, din cite mi se pare mie, pare sa fie vorba de un abuz, e un semn bun ca biserica devine interesata (in sfirsit) de ceea ce fac enoriasii ei in Second Life.

    Desigur, bine ar fi ca biserica sa fie interesata de enoriasii ei INAINTE de a se ivi astfel de cazuri, nu doar DUPA ce se ivesc, nu de putine ori tocmai din cauza abuzurilor din lumea eclesiala.

    Apreciază

  5. Disciplina bisericeasca ar trebui sa aiba ca scop recuperarea celui cazut sau a celui care s-a abatut intr-un fel sau altul de la doctrina sau morala crestina. Normal ca este bine atunci cand aceasta are mai mult un caracter profilactic decat unul punitiv!
    In cazul extrem in care recuperarea nu este posibila atunci intervine faza mai dureroasa de ‘amputare- extirpare’ a membrului bolnav, pentru a nu contagia trupul sanatos.
    Oricum, dincolo de temenii medicali, chirurgicali, un mare rol in recuperare, indreptare il are si cel ‘bolnav’.

    Apreciază

  6. […] nu va spuneam eu ca aici se ajunge? Cititi aici si […]

    Apreciază

  7. Analiza blogurilor enoriasilor poate fi o buna sursa de cunoastere. Aceasta cu conditia de a se sti in mod real cine se afla in spatele unui pseudonim, a unor initiale.

    Dar un blogger poate fi si posesor de mai multe bloguri. In cel pe care se maniesta rational, crestineste isi poate da numele real. Cu alte bloguri, sub protectia unui nume fictiv isi poate manifesta adevarata personalitate (canceptii, limbaj, tematici etc.). Precizare: exista softuri care ascund IP-ul real, deci detectarea locatiei e imposibila de catre utilizatorii „casnici”.

    Asa cum pe mine, la nivel micro ma intereseaza fenomenul, sunt convins ca el este studiat in mod specializat de catre persoane, asociatii, institutii cu caracter sociouman, in diverse scopuri.

    Raportat la caracterul imoral al subiectelor expuse si comentate pe un blog, cred ca este necesara luarea in discutie, de catre conducerea spirituala a unei bisericii, a atitudinii membrului ei, responsabil de postarea articolului incriminat.

    De asemenea, permiterea comentariilor imorale pot fi luate in discutie.

    Cu toate ca este un fenomen relativ nou, este necesara implicarea, dobandirea cunostintelor (folosirea calculatorului, navigarea pe internet, securitatea privind continutul site-ruilor) si deprinderilor necesare utilizarii de catre conducerea bisericilor.

    Poate este necesara chiar discutia la nivel de scoala duminicala (sau atfel) de pericolul internetului, dar si de avantajele acestuia.

    Este un fenomen ce nu mai poate fi ignorat.

    Apreciază

  8. Nu, nu mai poate fi ignorat.
    Dar, pe blog sau la munca, acasa sau la scoala, caracterul trebuie sa se vada.
    Dedublarea, pe blog, mi se pare periculoasa.
    Da, pot fi bloguri cu tenta mai specializata sau cu caracter mai personal, care sa apartina aceleiasi persoane – dar nu o dedublare- ca si cum ar fi doua persoane diferite.

    Apreciază

  9. credinta_cta said:

    Am aflat si eu si preiau de pe alt blog: „Beni Lup a trimis deja o scrisoare Consiliului Uniunii si a solicitat Consiliului sa precizeze care este pozitia Institutiei fata de blogurile pe care s-au prezentat stiri si dezvaluiri.
    Stie cineva unde am putea gasi scrisoarea ca sa vedem si noi ce a putut scrie omul acesta, asa incat sa provoace “asa valuri mari”?
    Se pare ca celor de la Oradea nu le place deloc aceasta initiativa a lui Beni Lup! Celor din Timisoara da!

    Apreciază

  10. Scrisoarea lui Beni Lup nu este publica din cate stiu.

    Apreciază

  11. […] Va povesteam de o situatie aici […]

    Apreciază

  12. Beni Lup,a avut in trecutul lui,niste lucruri tare strambe,asa ca fata de unii,care l-au demascat a tacut.
    E usor sa te dai drept ceea ce nu esti,de fapt daca era un om duhovnicesc,il contacta pe fratele Marius,care e un om deschis,cu multa bunvointa,se daruie oamenilor,pentru a face binele,un om minunat.
    Sunt si oameni ca Beni Lup,dar nu pot multa vreme sa stea ascunsi,printre propriile lor laude.

    Apreciază

  13. Draga elisa,
    sunt Beni Lup si as vrea sa discutam.
    Nu se poate sa imi aruncati in spate „niste marturii tare strambe” fara sa ma cunoasteti.
    Ati intrebat despre mine si marturiile acestea pe pastorul dumneavoastra, pe Danut Vrancila sau pe Titus Jurca sau pe Benoni Ardelean, sau…intrebati-l pe fratele Busuioc.
    Va rog sa va abtineti de la astfel de comentarii. Mi-ar placea sa imi spuneti ce fel de lucruri strambe sunt in trecutul meu.
    Va multumesc! Domnul sa va binecuvinteze.

    Poate pe privat imi puteti spune si numele dumneavoastra.
    beniaminlup@yahoo.com

    Apreciază

  14. elisa,
    cand o sa predic la Ghetsimani la Caransebes te rog sa vi la mine si sa vorbim. Despre orice, chiar si despre trecut. Poate te uiti si in holul de la intrarea corului la pozele de acolo…cu inceputurile Bisericii.
    Multa pace!

    Beni Lup

    Apreciază

  15. Beni, de ce nu ai notat nici un nume din Glimboca? Sora Elisa ar trebui sa intrebe si pe acolo de tine, nu?

    Apreciază

  16. cm,
    multumesc!
    In Glimboca sunt parintii mei, Biserica in care am crescut, scoala unde am invatat, fabrica unde am lucrat (la statia de betoane), CAP-ul unde am facut practica.
    Va rog, intrebati pe oricine din Glimboca despre Beni Lup (pe strada sau in Biserici – si publicati ce vi se spune!
    Poate mi se face un „dosarel” dragut! 🙂 🙂

    Multumesc draga cm!

    Beni Lup

    Apreciază

  17. ptr beni:de ce numai in glimboca?de ce nu si pe arnie,si pe cei de la efrata,sch biblica otelu?nu prea ai o marturie kiar atat de buna prin otelu rosu sau caransebes

    Apreciază

  18. Se pare ca scrisoarea trimisa Uniunii de Beni Lup a aparut pe scena Baptista din nou. A aparut la o scara mai mare, tocmai cand ne asteptam ca apele s-au linistit.
    Auzim ca mai multe Comunitati au scris astfel de scrisori sustinand aceeasi pozitie si cerand Uniunii „sa ia masuri”.
    Oare are Consiliul Uniunii aceste prerogative?
    Unde vom ajunge?
    La Timisoara a inceput Festivalul – Scoala de Evanghelizare! Aveti informatii legate de eveniment?

    Numai bine de la Domnul Nostru cel Bun!

    Apreciază

  19. mih$dan,
    da, pregatirile pentru festival au inceput. Am prieteni care au participat si spun ca Scoala de Evanghelizare a fost un eveniment exceptional.
    Au fost pastori si lideri din foarte multe locuri din tara. Imi spun ca vorbitorii au zidit, provocat, mustrat, incurajat, au chemat la pocainta si atmosfera a fost minunata.

    Pastorii din Comunitatea de Suceava au scris si au semnat o scrisoare prin care cer Uniunii Baptiste sa ia anumite masuri fata de cei care improasca noroi in slujitorii bisericilor din dorinta de a inalta pe „idolii lor” si a „pastra puterea in propria ograda” (cred ca este vorba de „mareata ograda” numita O….A
    Pastorii din Cetatea Sucevei sunt vizibil deranjati de atitudinea oradenilor de a pune la pamant orice alta comunitate, de a denigra orice pastor care este mai cunoscut decat…., si de a impinge pe gatul bisericilor absolventii de la …. (punctuletele imi apartin, eu nu am dat nume)
    La fel a facut si Comunitatea de Timisoara si cea de Bucuresti.

    Cred ca este momentul sa se faca lumina.

    Pana atunci sa fim noi sanatosi!

    Apreciază

  20. Ince priveste lucrarea lui B LUP la CARANSEBES sintem lamuriti de mult.B LUP e un bun traducator si un mare iubitor de bani. A infintat cu fratele ARNIE la caransebes sub tutelea fr B BUSUIOC un fel de colegiu cu frati incepind de la 5 clase in sus. FR ARNIE a fost un frate serios a mai adus si alti profesori din USA,Dupa ce l-au plimbat peB LUP SI PE SOTIA LUIde vreo dou trei ori prin AMERICA la plecarea fr BELCIU IN AUSTRALIA B LUP ia aruncat in strada din localul bis nr 2 caransebes.SI a pus director pe noul pastor D VRANCILA care nu avea nici o pregatire teologica . B LUP amai dat destule tunuri si altora.

    Apreciază

  21. Faceti acuzatii destul de grave…

    Apreciază

  22. Ce binteresant e ca acum cand nu ma mai intereseaza acest Beni Lup, pot spune ca am auzit direct de la frati despre”adevaratele sale calitati”..auzi ce spune”vino la mine cand voi veni la Caransebes sa predic” ce fala….nimeni nu-l cheama aici sa predice,pentru ca are o marturie urata…da..banii il intereseaza si fala…mandria a ceea ce nu a fost niciodata/…pocainta ,,asta ii lipseste…
    Frati din Glimboca spun acelas lucru..din Carnsebes la fel…ca sa vezi cine putea scrie impotriva fratelui M.C> care este un om integru; si nu numai, este omul lui Dumnezeu.

    Apreciază

Lasă un comentariu